Foto: TT/JONAS EKSTRÖMER, TT/BERTIL ERICSON

Peter Swartlings liv idag – 17 år efter Idol

För 20 år sedan kom Idol till Sverige och i den första uppsättningen av juryn fick vi bland annat lära känna Peter Swartling. Men efter fyra säsonger försvann han från programmet och senare även rampljuset. Så lever han idag efter alla år.

”Idol” är nu tillbaka med en ny säsong där de tävlande har tagit sig fram till fredagsfinalerna.

Juryn i år består av Anders Bagge, som är den enda som är kvar från förra säsongen och Nikki Amini, som gör comeback efter fyra år. Dessutom har programmet välkomnat två debutanter i Ash Pournouri och Peg Parnevik.

Men när programmet först kom till Sverige 2004 såg juryn helt annorlunda ut. Då var det inga mindre än Peter Swartling, Daniel Breitholtz, Kishti Tomita, Claes af Geijerstam och som bedömde talangerna.

Så lever Peter Swartling idag

Kvartetten ledde programmet ihop i tre år innan Claes valde att lämna, och ett år senare försvann även resterande tre medlemmar. Sedan avgången har jurymedlemmen och musikproducenten Peter Swartling försvunnit från rampljuset.

Nu har det gått 17 år sedan Peter lämnade programmet och än idag jobbar han aktivt med musiken, det berättade han i en intervju med Hänt från 2022.

– Jag jobbar med musik fortfarande och konsultar lite och försöker även vara mycket pappa. Jag kan unna mig det nu, har kommit upp i åren lite.

Peter var tidigare gift med hustrun Anneli, som han även har två barn ihop med. Men för två år sedan bestämde de sig för att skiljas, efter att ha varit separerade i två år. Deras äktenskap varade i 11 år.

”Det känns så fånigt att kommentera en separation, och alla säger ändå samma sak: Barnens välmående kommer först, vi är bästa vänner etc. I vårt fall är det sant”, skrev han i ett sms till Expressen efter skilsmässan.

Peter delade bilder på sin Instagram från en resor till Köpenhamn och Las Vegas under fjolåret, men har ännu inte delat något under 2024.

Tiden går verkligen fort!

LÄS MER:
* Oscar Magnusson drämmer till med klassikern – men när Ida Hallquist plötsligt stämmer in liknar det inget annat
* Molly Sandén får sällskap av Tusse på scenen – efter första versen står både nackhåren och publiken upp

 

Läs mer om...