Söndagsöppet-profilen Tina Leijonbergs rop på hjälp – inifrån vården: ”Vi skriker efter folk”

Tina Leijonberg sadlade om från scenen till vården.

I coronakrisens spår går hon nu ut – och vädjar på hjälp inifrån vården.

– Vi skriker efter folk. Snälla ni som har tid och kan jobba i vården GÖR DET! Ni kommer att ge så mycket till dessa människor så ni anar inte och jag vet att det är skitlöner men det spelar ingen roll i det stora hela, skriver hon på Facebook.

Artisten, skådespelaren och programledaren Tina Leijonberg slog igenom på 1990-talet. Hon hade flera roller på Stockholms stadsteater och blev ordentligt folklig när hon klev in i tv-serien ”Tre kronor” i rollen som Pilla.

1996 tog över som programledare för SVT:s ”Söndagsöppet”, sjungit i Melodifestivalen och stått på en mängd olika scener. Många kanske också har sett henne i program som ”Så ska det låta” eller i Queen-musikalen ”We will rock you” på Cirkus i Stockholm. Dessutom har hon medverkat krogshower med bland andra folkkära namn som Janne ”Loffe” Carlsson och Lasse Berghagen.

STOCKHOLM 1 SEPT 1998 Tina Leijonberg, programledare och artist som slog igenom på 1990-talet i bland annat ”Söndagsöppet” och ”Tre kronor”. Foto: Bertil Ericson/Pressens bild/TT

I dag arbetar Tina på ett boende – och i ett Facebook-inlägg uppmanar hon nu folk att göra samma karriärsval i dessa rådande tider.

– Även om jag är skådis och sångerska så finns det inga jobb just nu och jag får inte nåt ändå eftersom det är samma klick skådisar som får alla jobb i stort sett men jämfört med att göra ett jobb inom vården känns det väldigt mycket bättre än att gå hemma och stämpla.

Nu skickar Leijonberg en uppmaning till alla – att söka sig till ett jobb inom vården.

– Vi skriker efter folk. Snälla ni som har tid och kan jobba i vården GÖR DET! Ni kommer att ge så mycket till dessa människor så ni anar inte och jag vet att det är skitlöner men det spelar ingen roll i det stora hela.

VÄSTERÅS 20190816 Två undersköterskor på ett äldreboende. Foto: Fredrik Sandberg / TT

För Leijonberg är det inte lönen som är det viktiga – utan att hjälpa de utsatta i dessa tuffa coronatider.

– Vi kan inte hålla på att gnälla om pengar nu för det handlar om att rädda liv, skriver Leijonberg.

Nu vill hon se att fler utbildar sig och kan ta jobb inom vården.

– Jag tror att när vi ligger och är sjuka på vårdhem så kommer vi att vara så tacksamma att det finns människor som kommer och hjälper till. Lägg undan er egoism och sök jobb inom vården för vi behöver er.

STOCKHOLM 20100825 Tina Leijonberg spelar en av huvudrollerna i musikalen "We will rock you" som bygger på gruppen Queens musik. Foto:Leif R Jansson/TT
STOCKHOLM 20100825 Tina Leijonberg spelade en av huvudrollerna i musikalen ”We will rock you” som bygger på gruppen Queens musik. Foto:Leif R Jansson/TT

Hon är optimistisk inför framtiden, men vill att alla som kan ska ta sig en funderare på hur man kan hjälpa till för att underlätta för de utsatta.

– Denna skiten kommer att gå över men världen kommer aldrig att bli sig lik igen och då kan vi tänka: Gjorde jag vad jag kunde eller inte. Snälla alla som läser detta…HJÄLP ALLA som behöver hjälp för den dagen du själv behöver hjälp så finns det ingen som kan hjälpa dig för det finns det ingen som kan hjälpa dig….äta pengar kan vi inte.

Jag jobbar på ett hem för äldre som är sjuka i corona, dom flesta i alla fall. att vara där känns oerhört viktigt för…

Posted by Tina Lejonberg on Thursday, April 2, 2020

Håller du med Tina? DELA då gärna vidare!

 

Läs mer om...