Emma Andersson vann Robinson och gifte sig med en hockeyhunk – så lever såpastjärnan 21 år senare

Få dokusåpaprofiler har blivit mer kända än Emma Andersson. Hon var med i ”Expedition: Robinson” både 2001 och 2003 och vann tävlingen andra året.

Sedan satsade hon på musikkarriären, gifte sig med hockeyproffset Henrik Zetterberg och flyttade till USA.

Så lever den skånska 44-åringen nu.

Året var 2001 när svenskarna fick stifta bekantskap med Emma Andersson, då 22 år gammal, för första gången. Hon var med i tv-succén ”Expedition: Robinson” tillsammans med bland andra Jan-Emanuel Johansson, Jan ”Bröli” Dinkelspiel och Zübeyde Simsek.

Hon kom på sjätte plats, men fick sin revansch två år senare då hon gjorde comeback och sedermera vann hela tävlingen.

Läs mer: Benny blev ”Farmens” första vinnare och försvann – 22 år senare ser hans liv helt annorlunda ut

Emma blev så pass populär efter sin medverkan att hon fick fortsatt förtroende i tv-rutan. Hon blev programledare för två egna tv-format i Kanal 5: ”Dolce vita” och ”Emmas värld”. Hon släppte också flera singlar – bland annat ”Weightless” ihop med Bosson – samt ett album.

Emma Andersson
Tidigare ”Robinson”-deltagaren Emma Andersson. Foto: Henrik Montgomery/TT

Hennes karriär i rampljuset höll verkligen på att bli framgångsrik. Då träffade hon det svenska NHL-proffset Henrik ”Zäta” Zetterberg och blev upp över öronen förälskad. De träffades via gemensamma vänner.

”Mitt uppe i min karriär”

Emma flyttade till Henrik i Detroit (där han spelade i Detroit Red Wings) och blev ”spelarfru” i närmare tolv år. Till en början hade hon svårt att acceptera sin nya roll i livet.

I radioprogrammet ”P4 Extra – Gästen” berättade hon 2021 för programledaren Titti Schultz om den tuffa tiden i USA.

– Jag var mitt uppe i min karriär här i Stockholm. När jag träffade Henrik var det ett stort beslut att ge upp allting. Att pausa det och satsa på kärleken. Jag har aldrig ångrat det, sa hon och fortsatte:

– Mina första fyra år var jättetuffa i USA. Det var så konstigt, här [i Sverige, reds.anm] hade jag ett mål, mitt gäng som jag jobbade, reste och filmade med. Vips så var allt borta. Då kände man sig lite vilsen. Det tog mig ett gäng år, att landa i det. Vem är jag här? Är jag bara en hockeyfru? Det var tufft!

2010 gifte Emma sig med Henrik och tog hans efternamn Zetterberg. Fem år senare föddes deras son Love. Ytterligare tre år senare valde ”Zäta” att avsluta sin aktiva spelarkarriär och i samma veva beslutade sig familjen för att flytta hem till Sverige.

Emma Andersson och Henrik Zetterberg
Emma Andersson och Henrik Zetterberg på sitt bröllop 2010. Hon tog då hans efternamn. Foto:Drago Prvulovic/TT

Startade oväntat företag

Henrik är från Njurunda utanför Sundsvall, men flyttlasset gick till Emmas hemtrakter runt Ängelholm i Skåne. Till en början bodde de i Mölle på Kullahalvön, men de sålde huset där för 28 miljoner några år senare. Då flyttade de i stället till Ängelholm.

Sedan 2020 driver Emma och Henrik gemensamt en baguetteria i Mölle hamn. För två år sedan öppnade de även en filial i Båstad.

– Just nu är vi nöjda med de två ”locations” vi har i Mölle och Båstad. Vi öppnade i Båstad i somras, så det blir år nummer två där nu, sa ”Zäta” till Expressen i fjol.

Han och Emma satsar på familjelivet. För hans del blir det inte så mycket hockey, men de har mycket att göra ändå.

– Det är fullt upp! Jag är involverad i en massa olika grejer. Framför allt är det härligt att få vara hemma i Sverige nära familj och vänner, sa han.

Vad spännande att höra hur det gått för dig, Emma. Tänk att det är över 20 år sedan du vann ”Robinson”. Mycket har hänt i ditt liv sedan dess.

Kommer du ihåg Emma Andersson från ”Robinson”?

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev