Foto: TV4

Jenny Strömstedts hjärtliga direktiv i direktsändning – efter Steffos fråga till Ernst: ”Hörni sluta nu!”

Här gör Jenny Strömstedt efterlängtad comeback i tv-rutan efter otäcka kollapsen.

Och genast fick hon hålla koll på de äldre herrarna i direktsändningen – innan samtalet spårade ur i totalt smicker.

Den av tittarna så omtyckta programledaren Jenny Strömstedt var tillbaka i tv-rutan på torsdagsmorgonen. Detta en vecka efter den otäcka kollapsen i TV4:s direktsändning om ”Palmemordet”.

Och hon fick genast hålla sin sprallige kollega Steffo Törnquist i skinnet!

Ernst Kirchsteiger var gäst i dagens ”Nyhetsmorgon”. Trädgårdskungen är aktuell med en ny säsong av ”Sommar med Ernst” som har premiär i TV4 i kväll klockan 20.00.

Det var en mycket uppsluppen stämning i studion där programledarna Strömstedt och Törnquist fanns – medan Ernst var med på videolänk.

– Många kommer ju stanna hemma nu, och har man förmånen att få vara ledig och pyssla runt är det lätt att man hamnar i de oavslutade projektens ekorrhjul. Kan du ligga ner och bara läsa en god bok på sommaren? frågar Jenny.

Ernst svarar:

Foto: TV4

– Ja, jag läser en del. Jag läser en del historiska böcker, har någon nu som handlar om Stockholm 1700-tal. Men mitt sätt att vila, Jenny, det är att ha något på gång. Jag blir lite stressad av att inte veta vad jag ska göra. Alltid är det någon häck som ska klippas… Jag tycker det är härligt, det är ändå mitt sätt att vara på, och jag har ju ändå hunnit bli 63 år. Jag tänker att, jag ändrar mig inte, jag håller på tills död dagar. Jag vill göra saker, säger Ernst Kirchsteiger i programmet. 

Sedan påbörjar Steffo Törnquist, 64, sin totala åldershyllning av 62-årige Kirchsteiger.

– Du är bara junior, fortfarande Ernst, säger Steffo.

Då passar Ernst på att påpeka att Steffo faktiskt också är väldigt pigg – och hänvisar till hans medverkan i ”Let’s dance”.

– App, app, app. Vänta du. Jag såg dig dansa, du var väldigt pigg tycker jag. 

– Men gammal, svarar Steffo då. 

Innan Ernst fortsätter: 

– Men härligt glömde du säga! Haha. 

Till slut börjar intervjutiden lida mot sitt slut och samtalet har spårat ur i någon form av totalt ålderssmicker mellan de båda herrarna. Programledare Jenny Strömstedt tar då tag i situationen. 

– Hörni sluta nu! Glad sommar till dig, din gamla ungdom, säger Jenny till Ernst när intervjun ska avslutas med glada miner.

– Detsamma till er! säger Ernst.

Foto: TV4

Vi är så glada över att se dig tillbaka i rutan, Jenny! Ta hand om dig och glad midsommar! ❤️