Efter otäcka kollapsen – här gör Jenny Strömstedt comeback i tv-rutan: Strålar i Nyhetsmorgon

Efter de otäcka bilderna förra veckan – här gör TV4:s omtyckta programledare Jenny Strömstedt comeback.

På torsdagen leder hon Nyhetsmorgons direktsändning.

Det var i en direktsändning om Palmemordet i förra veckan som de otäcka scenerna utspelade sig i TV4.

Programledaren Jenny Strömstedt rasade plötsligt ihop på studiogolvet mitt under en intervju med chefsåklagare Krister Petersson. Sändningen bröts sedan för reklam, och när den återupptogs fanns i stället nyhetsankaret Anders Kraft i studion.

Han gav genast lugnande besked om Strömstedt.

– Ni som följer det här programmet såg att vi hade en incident där. Jenny, programledaren, mådde lite dåligt och var tvungen att lägga sig ner och hämta andan. Hon mår bra, det kommer gå bra för Jenny, hon har gått ut själv. För säkerhets skull i alla fall när hon återhämtar sig passar vi på att slänga in mig, sade Kraft i direktsändningen.

LÄS MER: Anders Kraft om dramat bakom kulisserna tittarna inte fick se efter den otäcka kollapsen

Foto: TV4

För Nöjeslivet berättade Anders Kraft att det var självklart att kliva in i Jennys ställe, och efteråt har han hyllats av såväl Strömstedt som andra kollegor.

– Stämningen i studion och kontrollrum var god (efter att det stod klart att Jenny då var okej). TV är inte det viktigaste som finns men det var aldrig någon känsla av att vi skulle steka sändningen, sade han till Nöjeslivet.

LÄS MER: Tilde de Paula Ebys fina stöd till Strömstedt

I veckan har Jenny Strömstedt själv skrivit flera gånger i sociala medier och gett lugnande besked till tittare som hört av sig med sin oro.

”Jag har ingen aning om varför jag svimmade av men blodtrycksfall kan tydligen hända trots god sömn och energiintag osv, har jag lärt mig. Allt gick dock bra och det är absolut ingen fara med mig. Tack för alla fina kommentarer. ❤️Det värmer in i hjärteroten”, skrev Jenny i ett Instagram-inlägg.

LÄS MER: Strömstedts första ord – efter otäcka bilderna i TV4

Hon har också svarat på tittarnas kommentarer och då meddelat att hon skulle vara tillbaka i tv-rutan på torsdagen.

Och under morgonen fick de tv-tittare som knappade in TV4 se riktigt glädjande bilder. I direktsändning tog den av tittarna så uppskattade programledaren Jenny Strömstedt emot – med sitt sedvanliga varma leende och professionalism ut i fingerspetsarna!

Dela gärna vidare om du också blev glad över att Jenny är tillbaka, och för att önska henne en fin midsommar.