Därför försvinner Soldoktorn Mikael från Nyhetsmorgon – omedelbart

Mikael Sandström, mer känd under smeknamnet ”Soldoktorn”, har i många år gjort stor succé som TV4:s egen husdoktor. Han ger tips och husmorsknep till tittarna och får svara på frågor om både den ena och den andra åkomman och vad man kanske kan göra åt det.

 

Vi är vana vid att se ”Soldoktorn” Mikael Sandström i Nyhetsmorgon där han delar med sig av sin expertis som narkos- och överläkare. Nyligen berättade han också om sitt stora intresse för träning – och hur han skaffat sig sin superkropp som 60-plussare.

Så här är vi vana vid att se Soldoktorn med programledare som Sebastian von Sivers Haage och Tilde de Paula Eby.

Mikael är alltid öppenhjärtig i Nyhetsmorgon och ofta personlig när han delar med sig av bitar från sitt eget liv. Som den gången när han talade ut om sin frus död för tio år sedan. Då kom han hem och hittade sin älskade död. Han sade då att han själv gjorde många fel i sin hantering av sorgen, och ville att andra inte skulle upprepa samma sak.

– Jag har några typiska syndrom, det vill säga minneslucka. Det var inte just den dagen, utan en sexmånadersperiod, hela den sommaren är borta. Jag vet inte vart den har tagit vägen, säger han i TV4 Nyhetsmorgon.

Mikael förklarade att den största missen han gjorde, det var att inte be om hjälp.

– De flesta ber inte om hjälp. Det är väldigt lätt att låta bli. Och det är någonting som jag ångrar, jag skulle ha tagit hjälp. Man borde ha sett hur sjuk jag var, men det gjorde man inte. Hade man tagit i det då hade jag mått bättre tidigare. Därför lade jag fokus på att, ta hjälp. Var en vänlig men besvärlig kompis, det tror jag kan hjälpa många, säger han till TV4.

Förra veckan gick TV4 ut och berättade att Tilde de Paula Eby nu ska ta semester – och därför kommer lämna Nyhetsmorgon under en tid.

Och på tisdagen avslöjades det att ”Soldoktorn” också försvunnit från den populära morgonshowen ett tag.

soldoktorn
Foto: Youtube

– Doktor Mikael är på semester och kommer att komma hem blek som en fis, säger programledaren Thomas Ritter i Nyhetsmorgon.

Men de tittare som saknat honom kommer ändå få sina hälsofiskar varma – eftersom Mikael kommer ha en ersättare under sommaren.

– Istället är vår sommardoktor här, säger programledaren Thomas Ritter fortsättningsvis … innan han presenterar ”Sommardoktorn” – Susanne Saarinen.

https://instagram.com/p/Bimihislp0F

DELA gärna vidare om du också vill önska Soldoktorn Mikael en härlig sommar!