”Bytt är bytt”-experten Li Pamps besked – ärliga orden om Renée Nyberg bakom kulisserna

Under torsdagskvällen är det äntligen premiär för en ny säsong av populära ”Bytt är bytt”.

Men mycket är inte sig likt.

Den nya experten Li Pamp gästade under torsdagsmorgonen ”Nyhetsmorgon” och berättade ärligt om hur relationen egentligen är med programledaren Renée Nyberg, efter att ha ersatt Karin Laserow.

För den som älskar antikviteter och kunskapsprogram, har ”Bytt är bytt” blivit ett populärt program hemma i tv-sofforna.

I varje avsnitt bjuds två personer in som ska få gissa hur mycket varje föremål som syns i programmet början är värt, och slutligen välja ett föremål som kan vara värt mellan femtusen och flera miljoner kronor.

Trots att programmet blivit en stor succé, meddelade antikexperten Karin Laserow tidigare i år att hon inte kommer medverka under nya säsongen.

Karin Laserow, Renée Nyberg
Karin Laserow, Renée Nyberg. Foto: TV4

Därför lämnar Karin Laserow ”Bytt är bytt”

Karin själv berättade mer om anledningen bakom hennes försvinnande från programmet i ett uttalande via kanalen.

– På grund av väl kända omständigheter runt COVID-19 så kunde jag inte medverka som vanligt i årets säsong. Självklart är det tråkigt och inte utan saknad. Våra inspelningar är alltid enormt roliga, de föremål jag får möjlighet att ge liv och de reaktioner som kommer från alla tittare är helt underbara. Men, vi måste alla ta vårt ansvar och hantera pandemi-situationen på bästa sätt, så från mitt sommarskåne vill jag bara önska Renée och hela teamet bakom Bytt är Bytt en fantastiskt framgångsrik höst, säger Karin Laserow i ett uttalande.

Karin Laserow som är 70 år valde alltså att stiga åt sidan denna säsongen på grund av coronarisken, vilket fick TV4 att ta in en ny ersättare.

Li Pamp blir programmets nya antikexpert och under torsdagsmorgonen gästade hon ”Nyhetsmorgon”.

Renée Nyberg, Li Pamp
Foto: JAKOB DAHLSTROM / TV4

Så är relationen med Renée Nyberg

I programmet berättar hon om hur relationen är med programledaren Renée Nyberg efter att ha spelat in säsongen tillsammans.

Vi har väldigt lätt att skratta ihop. Det har varit så himla roligt. Jag blir alldeles fnissig bara jag tänker på det, säger hon och fortsätter:

Vi har fnissat väldigt mycket och ibland har jag inte kunnat kväva dem och inte hon heller.

Li Pamp berättar att anledningen till att hon tackade ja till att medverka i programmet grundar sig på hennes stora passion för att utbilda andra om antikviteternas fantastiska värld.

Li Pamp, Bytt är bytt
Foto: TV4

Hon driver sedan ett tag en egen skola där hon hoppas få fler att bli intresserade av antika möbler.

Ju mer vi vet om våra saker desto bättre blir vi på att ta hand om dem, uppskatta dem, att verkligen leva med våra antikviteter.

Li Pamp om att ersätta Karin

Steffo Törnquist lyfter fram också att den stora anledningen till att hon är med i programmet är på grund av Karin Laserows avhopp.

Men att ersätta Karin på något sätt finns inte ens i åtanke för Li.

Det kommer väl bli landssorg för de som sätter på tv ikväll, säger hon och fortsätter:

Det går inte att ersätta Karin Laserow hon har till stor del varit det här programmet, hon har en så otroligt stark personlighet  och älskad. Jag kan bara tänka att på att bara vara jag.

Vi ser fram emot att se nya säsongen av ”Bytt är bytt”. Har du tänkt att se det? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.