Stora förändringen i ”Bytt är bytt” – hon tar över efter Karin Laserow: ”Tittarna kommer att falla pladask”

Det blev ett sorgligt besked när TV4 tidigare i veckan meddelade att Karin Laserow hoppar av årets säsong av ”Bytt är bytt”.

Under flera säsonger har hon synts tillsammans med Renée Nyberg, men nu står det klart vem som kommer ersätta Karin i programmet.

– Tittarna kommer att falla pladask för hennes engagemang, säger Johan Janrell, exekutiv producent TV4 i ett uttalande.

Varje säsong har vi fått följa olika tävlande som har fått testa sina antikkunskaper i TV4:s populära program ”Bytt är bytt”.

Genom sex säsonger har Renée Nyberg lett programmet och haft vid sin sida Karin Laserow som expert.

Karin Laserow, Bytt är bytt
Foto: TV4/Cmore

Blir utan Karin Laserow

Men under måndagen kom det tråkiga beskedet att Karin uteblir från kommande säsongen som ska sändas i höst.

– På grund av väl kända omständigheter runt COVID-19 så kunde jag inte medverka som vanligt i årets säsong. Självklart är det tråkigt och inte utan saknad. Våra inspelningar är alltid enormt roliga, de föremål jag får möjlighet att ge liv och de reaktioner som kommer från alla tittare är helt underbara. Men, vi måste alla ta vårt ansvar och hantera pandemi-situationen på bästa sätt, så från mitt sommarskåne vill jag bara önska Renée och hela teamet bakom Bytt är Bytt en fantastiskt framgångsrik höst, sa Karin Laserow i ett uttalande.

LÄS MER: Därför försvinner Karin Laserow – efter åren på TV4

Hon blir ny expert i programmet

Nu står det klart också vem som kommer att bli hennes ersättare.

I ett pressmeddelande berättar nu TV4 att det är antikexperten Li Pamp som kommer ta över efter Karin.

Renée Nyberg, Li Pamp
Foto: JAKOB DAHLSTROM / TV4

– Jag har genom åren sneglat på Bytt är bytt – det är ett fantastiskt program som folkbildar och underhåller på samma gång, och det känns jätteroligt att ha fått möjligheten att axla rollen som antikexpert den här säsongen. Vi har haft väldigt roligt under inspelningarna, god energi! Jag ser fram emot att lära känna tittarna i höst och höra vad de tycker om programmet, säger Li Pamp.

Och det är långt ifrån debut för Li i tv-rutan.

TV4 om valet av ersättare

Hon var med för första gången i tv när hon var med i ”Antikdeckarna” 2008 och har även lett ”Antikmagasinet” och varit expert i ”Antikrundan”.

– Givet de tråkiga omständigheterna är det med stor glädje vi tillåts bjuda tittarna på en ny säsong av Bytt är bytt i höst. Eftersom Karin Laserow inte kunde delta i inspelningarna har vi tagit hjälp av antikexperten Li Pamp på plats i studion tillsammans med Renée Nyberg. Li är ett fullblodsproffs med decennier av erfarenhet från antikvärlden, det märks att hon brinner för både dyrgripar och loppisfynd och jag tror att tittarna kommer att falla pladask för hennes engagemang, säger Johan Janrell, exekutiv producent TV4.

Vad tycker ni om detta? Kommer ni att sakna Karin i tv-rutan? Lämna gärna en kommentar på vår Facebooksida.