Benjamin Ingrossos nya uppdrag – tar över SVT:s succé

Nyligen stod det klart att han är en av årets sommarpratare.

Nu kommer nästa glädjebesked för Benjamin Ingrosso.

Artisten får ta över scenen i ”Allsångsscenen är din”, rapporterar Aftonbladet.

Det går bra nu för Benjamin Ingrosso som minst sagt varit aktuell den senaste tiden. Den 23-år unge artisten har det senaste året både släppt en skiva och synts till i tv-rutan med jämna mellanrum.

Han gjorde braksuccé i förra säsongen av ”Så mycket bättre” där han bland annat tolkade Tommy Körbergs ”Judy min vän” och visade tittarna hur musikalisk han är.

Utöver det har Pernilla Wahlgrens son även fått ha sitt egna tv-program ”Benjamin`s” på TV4 där han i sällskap av gäster, visat framfötterna i köket och bjudit på en hel del musik. 

Nyligen kunde vi även berätta att Benjamin är först ut av årets sommarpratare i P1. Den 26 juni får låtskrivaren det ärofyllda uppdraget att tala till det svenska folket i det traditionsenliga sommarprogrammet. 

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Allsång på Skansen

Tisdagen den 29 juni drar Sanna Nielsen igång årets upplaga av allsången Skansen, programmet som sänds åtta tisdagar på raken – genom hela sommaren.

Precis som på årets ”Lotta på Liseberg” är publiken åter välkommen framför scenen – men i ett begränsat antal på 500 personer med tydliga förhållningsregler.

Sanna Nielsen, Allsång på Skansen
Foto: Janerik Henriksson / TT

Avslöjandet

Under tisdagen kommer SVT avslöja vilka artister som kommer att äntra Sollidenscenen under årets allsång.

Men redan nu kan källor till Aftonbladet avslöja att Benjamin Ingrosso kommer att få ta över scenen i årets ”Allsångsscenen är din”.

”Allsångsscenen är din” är en prestigefylld timme på Sollidenscenen, efter ordinarie sändningstid, som en utvald artist varje år får till sitt förfogande. 

Bland tidigare artister som fått den stora äran hittar vi bland annat Tomas Ledin och Lena Philipsson.

Vill inte kommentera

Enligt Aftonbladets uppgifter kommer konserten att äga rum i slutet av sommaren men SVT vill inte kommentera uppgifterna.

– Jag har inga kommentarer, men hoppas att ni tittar på vår presentation på SVT Play imorgon, (läs idag), klockan 11 för att se vilka artister som besöker Sanna Nielsen på Sollidenscenen i sommar, säger Per Rådelius, exekutiv producent för ”Allsång på Skansen”, till Aftonbladet.

Vad kul för Benjamin! Är ni nöjda med beslutet eller hade ni hellre sett en annan artist få uppdraget? Lämna gärna en kommentar på Facebook!