Stina Wollters insikt efter pappa Svens död – gripande orden träffar oss rakt i hjärtat: ”Tröstar mig så mycket”

Att förlora någon man älskar förändrar livet för alltid.

Stina Wollter sörjer sin pappa och den folkkära skådespelaren Sven Wollter, och berättar nu om deras fina relation och deras försoning.

– Att se honom uppleva min konst blev ett eko av vad jag gjorde. Nu var det hans tur att se mig, säger hon till Femina.

Den 10 november förra året kom det sorgliga beskedet.

Den folkkära skådespelaren Sven Wollter hade somnat in, i sviterna av covid-19.

Skådespelaren blev 86 år gammal.

Stjärnan lämnade efter sig en stor familj i sorg, och de berättade kort därefter om saknaden.

”Det är med gränslös sorg Sven Wollters familj härmed meddelar att han i dag, den 10 november flög rakt rakt in ljuset i sviterna av Covid och en väl använd kropp med lungor med KOL och emfysem som inte orkade rida ut denna sista prövning. Han fick ett avslut utan smärta omgiven av alla sina nära. Sven blev 86 år”, skrev dotter Stina Wollter på Instagram och fortsatte:

”Han var en enastående människa med en värme och närvaro som genomsyrade allt han gjorde och skapade. Det är obegripligt att han nu inte finns hos oss mer.”

Stina avslutade inlägget med att be om lugn och ro i den mörka och stora sorgen.

”Vi ber er respektera familjens behov av att i ro få sörja vår djupt älskade Pappa, Morfar, Farfar, Make och svärfar. Vårt innerligaste tack till personalen som vårdat honom på IVA i Luleå”, skrev hon.

Uppmärksammade talet

Nu har det gått en tid sedan Stinas älskade pappa Sven somnade in och det har varit tufft.

I en intervju med Femina berättar författaren om den svåra relationen, och att de försonades innan hennes pappa gick bort.

Hon får speciellt upp ett minne i huvudet, kring när pappa Sven fyllde 70 eller 75 och Stina skulle hålla ett tal.

“Om ni bara visste hur mycket jag har hatat er. För ni har alltid tagit min pappa ifrån mig”. Rummet tystnade, någon skruvade på sig. Stina Wollter fortsatte oberört: “Men i dag vill jag säga: Om ni bara visste hur mycket jag älskar er. Ni har tagit hand om min pappa och låtit honom uttrycka sig – för ju äldre jag blir desto mer förstår jag hur viktigt skådespelandet har varit för honom”, berättar Stina för sajten.

LÄS MER: Stina Wollter om okända kravet på TV4 – efter intervjun med Jenny Strömstedt: ”Har varit ledsen”

Fann varandra på nytt

Oväntat nog blev hennes konst något som fick henne och pappa Sven att få en fin relation.

Genom hennes arbete fann de varandra på nytt.

– Plötsligt en dag märker du att han åker flera mil för att komma och titta på din konst. Och du märker att han tittar noga, granskar, stannar upp. Tar sig för hjärtat. Att se honom uppleva min konst blev ett eko av vad jag gjorde. Nu var det hans tur att se mig.

Stina berättar vidare att pappa Sven var hennes största supporter.

Den populära författaren berättar hur hon för flera år sedan kämpade med att hon var lik sina föräldrar till att hon i dag är stolt över dem båda.

Stina Wollter
Foto: TV4

Fina minet med pappan

Och det är speciellt en bild av sin pappa hon bär med sig.

Hon visar upp en bild på Sven omgiven av sin familj.

– Den bilden tröstar mig så mycket. Där satt han mitt i sin brötiga flock och var så lycklig, som Ferdinand under korkeken. Man ska för helvete inte behöva bli 86 år innan det händer. Jag har alltid slagits med känslan av att jag aldrig är tillräcklig, men jag ska börja träna på det och tänka på bilden av min pappa. Jag har rätt att bara sitta där och le, vara stolt över vad jag har åstadkommit. Låt det smaka gott i munnen – livet.

Så fint beskrivet. Vi saknar dig Sven och vi tänker på dig och din familj. Alla våra styrkekramar till er!