Leif GW Perssons spökavslöjande – som tittarna inte fick se: ”Jag vaknade en natt…”

Leif GW Persson tror på stenhårda fakta – och spöken.

När han gästade Kanal 5:s ”Här är ditt liv” kom ämnet på tal.

Men det fick tittarna aldrig se.

– Jag vaknade en natt av att det var nån som gick ner i köket och stekte fläsk, säger Leif GW Persson i programmet.

Kriminologen och tv-profilen Leif GW Persson har en förklaring till det mesta. Men vissa saker kan han inte förklara, ändå tror han på spöken. När Leif GW Persson var gäst hos Carina Berg i ”Här är ditt liv” berättade han om sina upplevelser av den andra sidan.

– Jag upptäckte när jag flyttade ner till gården i Sörmland att jag hade spöken i huset. Det var inte så att de kom utfarande i vita särkar och tjoade mitt i natten, säger han i ett klipp som Newsner tagit del av.

Foto: Dplay

Leif GW Persson: Ett vänligt spöke

Det visade sig att han bodde i en gammal förvaltarbostad som stått tom i 60 år. Och spöket i fråga var en gammal hushållerska.

– Jag vaknade en natt av att det var nån som gick ner i köket och stekte fläsk. Det som väckte mig var den här mycket aptitliga doften av stekt rimmat fläsk. Då förstod jag att jag hade ett vänligt sinnat spöke i huset, nämligen hushållerskan. Hon hade äntligen fått nån som behövde hennes omsorg, säger Leif GW Persson.

Tar hjälp av medium

Carina Berg vill undersöka saken vidare, och tar hjälp av ett medium. De besöker Perssons gård i Södermanland. Och visst finns det spöken, i alla fall enligt mediumet.

Hon vittnar om att anden är en sträng kvinna som vill ha ordning och reda. Spöket i fråga har ingen koppling till Leif GW Persson, men det hjälper gärna till när han ska laga mat. Mediumet konstaterar att spöket dock inte har koll på hur man använder kökets induktionshäll, utan hellre står vid den vedeldade spisen.

Och det visar sig att hushållerskan inte är ensam. Carina Berg frågar om det finns fler spöken.

– Ja, det är absolut min upplevelse, svarar mediumet.

”Här är ditt liv” sänds på Dplay.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/9MoRWMpU0GwCN44eESDqt3J4oGav2bfHUKTgrwvAG8vXHt-HEM9CbHGqUkQxmfeo?autoplay=1&endtime=&loop=1&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ /]

GW är väl för härlig – dela om du gillar allas vår favoritkriminolog!