Foto: TV4

Tilde de Paula Eby försvunnen i ”Efter fem” – tittarna förbryllade

Tilde de Paula Ebys frånvaro förbryllar tittarna.
TV4-stjärnan har inte synts till i ”Efter fem” under en tid.

Tittarna är vana vid att se tv-stjärnan Tilde de Paula Eby leda ”Efter fem”-sändningarna i TV4 tillsammans med framför allt kollegorna Axel Pileby och nyhetsankaret Maximilian Artell.

Så brukar det ofta se ut både i det traditionella ”Efter fem” och även i satsningen ”Efter fem ikväll”, som sändes på vardagskvällarna kring jul och nyår. Studioreporter Axel Pileby som bjuder tittarna på alltifrån ”Sverigesvep” till presentationer av kända gäster – sida vid sida med programledaren Tilde de Paula Eby. I flera år har de haft hand om ”Efter fem” tillsammans, och i år prisades de och resten av redaktionen med Kristallen för årets aktualitetsprogram.

Även programledaren Anna Brolin och reportern Henrik Alsterdal brukar då och då dyka upp i studion för att förmedla de senaste nyheterna och bjuda på härliga intervjuer.

Under jul- och nyårshelgen satsade TV4 alltså stenhårt på ”Efter fem” – och gav Tilde och kompani en hett eftertraktad tid i tablån. Då sändes nämligen ”Efter fem ikväll” på bästa sändningstid, klockan åtta – i stället för klockan fem på eftermiddagarna som ju även programnamnet skvallrar om.

– Det känns fint att få göra Efter fem ikväll under en period där vi vet att många samlas. Oavsett om man firar med sin familj eller är ensam så är tv:n ett viktigt sällskap under jul- och nyårshelgerna. I Efter fem ikväll kommer vi att bjuda på både gemenskap och senaste nytt. Det blir högaktuella gäster, snackisar, analyser och fördjupning, sade Tilde de Paula Eby inför helgsatsningen på ”Efter fem ikväll”.

Under en av direktsändningarna fick Tilde de Paula Eby dessutom sällskap av en annan TV4-stjärna – när programledaren David Hellenius gjorde debut i showen. Detta som ersättare till Pileby som var ”lite krasslig” vid tillfället.

Hellenius, Tilde
Foto: TV4

Nu har ”Efter fem” sedan en vecka tillbaka återgått till sina ordinarie sändningstider.

Samtidigt har programmet klarat sig utan Tilde de Paula Eby, som gjorde sin senaste sändning den 6 januari i samband med finalen av ”Efter fem ikväll”.

Därefter har programmet bland annat letts av ”killgänget” bestående av rutinerade Pileby, Alsterdal och Artell, men också med andra framstående TV4-profiler som Anna Brolin och Nyhetsmorgon-programledaren Sofia Geite i studion.

Samtidigt som tv-tittarna hyllar profilerna i studion, har det också uppstått många frågor som ännu inte besvarats av TV4.

I kommentarsfältet är det nämligen många tittare som undrar var Tilde de Paula Eby tagit vägen, vilket även Hänt rapporterat om.

”Tack för ett bra program men var är Tilde?”, skriver en tittare i en kommentar till Efter fems inlägg på Instagram där ”killgänget” glatt poserar.

”Hej fina grabbarna! Ni är så bra!! Jag undrar ändå var Tilde är? Måste ha missat något”, skriver en annan tittare.

”Ni är toppen men var är Tilde?”, skriver en tredje.

Nöjeslivet har sökt TV4 för en kommentar.

Vad tycker du om ”Efter fem”? Skriv gärna en kommentar.