Foto: TV4

Anna Brolins nya besked om Tilde de Paula Ebys framtid i ”Efter fem” – efter frånvaron

Tilde de Paula Eby har inte programlett Efter fem på flera veckor.
Nu avslöjar TV4-profilen Anna Brolin när den omtyckta kollegan gör comeback i rutan.

Hon är en av Sveriges mest rutinerade programledare – och har lett några av TV4:s största underhållnings- och aktualitetsprogram.

Kristallen-prisade Tilde de Paula Eby, 49, vurmar för nyhetsprogrammet ”Efter fem”, som hon lett sen starten 2019. Hon har kallat produktionen för sin ”tv-bebis”.

– Jag har ju gjort så otroligt många tv-produktioner. Allt har sin charm och utmaning, men ”Efter fem” är min tv-bebis. De senaste åren har jag gått mer åt att vara med och producera saker och ting, och det här är verkligen ett sådant projekt. Det innebär att det betyder extra mycket för mig när det är en idé av mig och de som står mig nära i arbetet. Då känns det otroligt varmt om hjärtat att det fungerar, sade Tilde de Paula Eby nyligen i en stor intervju med Aftonbladets profilerade reporterduo Anna och Hans Shimoda.

Tilde de Paula Eby
Foto: TV4

Under jul- och nyårshelgen satsade TV4 stenhårt på ”Efter fem” – och gav Tilde och kompani en hett eftertraktad tid i tablån. Då sändes nämligen ”Efter fem ikväll” på bästa sändningstid, klockan åtta – i stället för klockan fem på eftermiddagarna som ju även programnamnet skvallrar om.

– Det känns fint att få göra Efter fem ikväll under en period där vi vet att många samlas. Oavsett om man firar med sin familj eller är ensam så är tv:n ett viktigt sällskap under jul- och nyårshelgerna. I Efter fem ikväll kommer vi att bjuda på både gemenskap och senaste nytt. Det blir högaktuella gäster, snackisar, analyser och fördjupning, sade Tilde de Paula Eby inför helgsatsningen på ”Efter fem ikväll”.

Men efter storsatsningen har andra profiler lett det ordinarie programmet ”Efter fem”. Tilde de Paula Eby ledde programmet i början av januari, men sedan dess har programledare som Anna Brolin och Axel Pileby haft hand om sändningarna.

Frågorna från tv-tittarna har varit många, och för några veckor sen berättade Tilde de Paula Eby själv vad som ligger bakom frånvaron.

– Kraschlandade in i mina planerade semesterveckor! Rakt in i en röra av karantän, snuva, ett streck – eller två? Frisk? Lite symptom? Terminsstart. Träning? Inställda cuper. Hemskola? Ställ in. Boka av. Ställ om. Men jag tror på 2022, skrev Tilde de Paula Eby då på Instagram.

I fredags kunde TV4 bekräfta att Tilde de Paula Eby kommer göra efterlängtad comeback i ”Efter fem” någon gång under denna veckan.

Tilde de Paula Eby gör comeback på tisdagen

I slutet av måndagens sändning – som leddes av Anna Brolin och Axel Pileby – avslöjades det att den prisade programledaren återvänder till rutan nu under tisdagens avsnitt av ”Efter fem”!

– I morgon gästas ”Efter fem” av Alvaro Estrella som är aktuell för Melodifestivalen. Jens Lapidus kommer också hit och pratar om hovrättsdomen gällande mordet i Hjällbo. Och så presenteras Oscarsnomineringarna. Tilde de Paula Eby är tillbaka också! säger Anna Brolin i måndagens sändning.

Varpå kollegan Axel Pileby utbrister:

– Härligt!

Anna Brolin
Foto: TV4

Så underbara nyheter! Vi ser mycket fram emot din comeback, Tilde.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om den folkkära programledaren för att hälsa henne varmt välkommen tillbaka.