Angela i Robinson: Ålder, man, yrke, bakgrund och barn

Robinson 2022 kommer att gå till historien som en alldeles unik omgång där ingenting gått att förutse. Det enda man kunnat räkna med är att programmet skulle leverera en del färgstarka deltagare. En av de som utmärkt sig i år är Angela Praxedes, bland annat genom att bita av huvudet på en krabba när hon var hungrig. 

Men vem är denna envisa 46-åring från Norrland? Här är allt vi vet om Angela från Robinson 2022. 

Angela Maria Perira Praxedes syntes för första gången i TV-rutan våren 2022, som en av medlemmarna i Lag Nord i Robinson. 

Angela Praxedes ålder

Angela Praxedes är 46 år gammal. Hon föddes i Brasilien men bor numera i Öjebyn, som hör till Piteå i Norrland. 

Bakgrund

Vad jobbar Angela Praxedes med?

Det var kärleken som fick Angela att lämna Brasilien för Sverige för många år sedan. Angela har varit tillsammans med sin nuvarande sambo i över 13 år, och de bor tillsammans i Öjebyn där Angela jobbar med att driva familjehem. 

Angela Praxedes make

Joakim Ögren, 49, är Angela Praxedes sambo i Öjebyn. De är inte gifta men har varit tillsammans i många år och har två barn tillsammans: Thyra, 13 år, och Felix, 10 år. 

Angelas barn

Utöver de gemensamma barnen med Joakim har Angela tre vuxna barn sedan tidigare förhållanden. Hennes äldsta dotter heter Cleisiane och är 29 år. Sedan har hon Carine, 28, och Viktor, 19 år. 

I en intervju med tidningen Hänt berättar Angela att alla vuxna barn är bosatta i Stockholm, och så fort Angela har tillfälle så åker hon och hälsar på dem. 

Bebislyckan – blir mormor

I samma intervju berättar Angela om lyckan över att bli mormor för första gången. 

– Ja, jag har blivit mormor ja. Precis. Första gången! Jag fick mitt första barnbarn från dottern som är 28 år. Första barnbarn Milla nu, som är 5 månader, hon är så vacker och så fin, sa Angela till Hänt tidigare i april. 

Angela kunde även avslöja att hennes familj väntar ännu mer tillökning i år. 

– Men nu, hon som är 29 är också på smällen. Så nu kommer jag bli mormor igen om några månader Jag är så glad! Mina döttrar följer i sina mammas fotspår och det är bra.

Angela i Robinson 

Angela utmärkte sig tidigt i Robinson och blev av TV4:s kommentarsfält på Instagram att döma en person som folk antingen älskar eller hatar.

Bet av huvudet på en krabba

En av de sakerna som väckte reaktioner hos tittarna var att Angela bet av huvudet av en levande krabba på bästa sändningstid i TV4

“Om du biter mig så biter jag tillbaka”, sa Angela när hon samlade mat till Lag Nord

LÄS MER: Allt om Sandra Cucarano i Robinson 2022

Relationen till Gorm Lange

En annan sak som utmärkte Angela var hennes brutala ärlighet i Ö-rådet, när hon avslöjade Gorms pakt som hon inte ville vara en del av. 

“Och vi ska bara hänga med? Nej, tack!”, sa Angela till Gorm framför alla andra deltagare. 

Angela i Robinson
Angela och Gorm reder ut sin konflikt. Foto: TV4

För kamerorna har Angela varit öppen med att hon ville ha ut Gorm, då hon tyckte att han “styrde och ställde”. När de båda hamnade i Gränslandet ensamma kom de dock bättre överens. 

LÄS MER: TV4:s plötsliga besked om Anders Öfvergård – kanalen om framtiden för tv-profilen i ”Robinson”