Glädjebeskedet: Edward af Sillén gör comeback i rutan – tillsammans med Måns Zelmerlöw i Eurovision 2023

Foto: TT/TV4

Edward af Sillén gör comeback i rutan.
Den hyllade regissören ska kommentera Eurovision Song Contest 2023 – tillsammans med Måns Zelmerlöw.

Han har gjort allt från att verka inom film, teater och musikaler. Han har producerat och regisserat, varit manusförfattare i mängder.

Och han har kommenterat SVT:s sändningar av Eurovision Song Contest,

De senaste åren har tittarna också fått stifta närmare bekantskap med Edward af Sillén i en uppskattad roll framför kameran – när han var en av fyra jurymedlemmar i TV4:s fredagsunderhållning ”Talang”.

I två säsonger delade han ansvaret ihop med Bianca Ingrosso, Sarah Dawn Finer och David Batra.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20210305 Talangjuryn består av David Batra, Bianca Ingrosso, Edward af Sillén och Sarah Dawn Finer. Foto: Jessica Gow / TT

Men efter 2022 års säsong tog eran af Sillén i ”Talang” slut.

– I två år hade jag glädjen att sitta bakom det här bordet och njuta av all underhållning som modigt bjöds på. Jag är ödmjukt tacksam och hoppas jag kunde ge alla de sökande den respekt de förtjänar!, skrev af Sillén då, i ett inlägg på Instagram.

LÄS MER: Därför hoppar Edward af Sillén av ”Talang” – lämnar TV4-succén efter två år: ”I höst kommer jag…”

Artikeln fortsätter under bilden.

I vintras gjorde han succé som programledare för ”Årets quiz” i SVT – och nu står det klart att han återvänder till kanalen.

Detta som tv-kommentator för sändningarna från Eurovision Song Contest i Liverpool – där Sveriges bidrag ”Tattoo” med Loreen på förhand är favorittippat att vinna.

Och Edward kommer att få kommentera Loreens framfart i tävlingen med en annan svensk tidigare vinnare av tävlingen: nämligen ”Masked Singer Sverige”-aktuelle Måns Zelmerlöw. Den nyheten avslöjades på tisdagseftermiddagen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Måns Zelmerlöw i Masked singer. Foto: TV4

Edward är förstås laddad.

– Jag har glädjen att än en gång få guida tittarna genom Eurovision Song Contest, live från Liverpool. Lyxigt och drömlikt med magiska Loreen på scenen och bästa Måns med mig i kommentatorsbåset, skriver han på Instagram och fortsätter:

– En sanslöst spännande tävling vi har framför oss. Tar Loreen hem gulden igen!? Snart vet vi!

LÄS MER: Edward af Silléns besked om framtiden för nyårssuccén ”Årets quiz” i SVT

Eurovision Song Contest sänds i början av maj i SVT. Sverige tävlar i semifinal 1 tisdag 9 maj. Semifinal 2 sänds torsdag 11 maj, och den stora finalen lördag 13 maj. Samtliga sändningar drar startar 21.00.

Vad tror du om Loreens chanser? Och visst ser vi fram emot att höra denna proffsiga duo i sändningarna? Skriv gärna en kommentar!

Exit mobile version