Nya syrliga piken till Finland efter floppen i Eurovison – klockrena kängan hyllas av fansen

I helgen fick vi se en riktigt spännande Eurovisionfinal och fira rejält när Loreen och Sverige tog hem vinsten med ”Tattoo”. Och under gårdagens Hockeymatch mellan Sverige och Finland valde Tre Kronor att fira vinsten lite extra.

Loreen gav sitt allt när hon gick upp på den stora scenen i Liverpool under lördagen för att kamma hem sin andra vinst i Eurovision song contest.

Det blev en riktig rysare till poängräkning och i slutet stod det mellan Sverige med ”Tattoo” och Finlands ”Cha Cha Cha” med Käärijä.

STOCKHOLM 20230424 Finska Eurovisionartisten Käärijä är Loreens största konkurrent. Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090
Finska Eurovisionartisten Käärijä. Foto: Claudio Bresciani / TT

Loreens ord efter vinsten

Men det blev Loreen som tog hem flest poäng efter att juryns och publikens röster var räknade.

– Det känns galet. Det här är så surrealistiskt. Jag är glad och tacksam för alla er därute som röstade på mig. Herregud, sa Loreen till tv-produktionen i Eurovision på plats på scenen direkt efter att sändningen avslutats och som sändes i SVT Play.

Loreen och Sverige är vinnare av Eurovision Song Contest 2023 med "Tattoo". Foto: AP Photo/Martin Meissner/TT
Loreen och Sverige är vinnare av Eurovision Song Contest 2023 med ”Tattoo”. Foto: AP Photo/Martin Meissner/TT

Läs mer: Här är stjärnan som pekas ut att programleda Eurovision 2024 – i Sverige: ”Passar bäst”

Landslagets pik mot Finland

Detta var något som det svenska hockeylandslaget valde att fira lite extra under gårdagens tredje gruppspelsmatch i VM, i Tammerfors mot Finland.

Under uppvärmingen fick nämligen båda lagen välja en låt, och efter ett par minuter pumpades ”Tattoo” ut ur högtalarna på Nokia Arena.

Läs mer: Loreens starka känslor efter segern i Eurovision Song Contest 2023 – vände sig direkt till tittarna med personligt budskap

Sverige vann matchen

När arenans speaker förklarade att låten valts av Tre Kronor möttes det av en del burop från publiken, enligt Expressen.

Matchen slutade med straffar och Sverige vann.

– Det känns bra, skönt att få vinsten. Jag tycker att det var bra spel i båda lagen så det var skönt, förklarade Lucas Raymond för SVT efter matchen.

– Det ser bra ut. Tre vinster av tre möjliga, det känns bra. Vi bygger och blir bättre match för match.

Delade en tweet med låttexten

Efter matchen valde de även att dela en bild på twitter med texten ”And all I care about is you, You’re stuck on me like a tattoo” från Loreens vinnarlåt.

Något som de svenska fansen tyckte var väldigt roligt, och i kommentarerna är det många som hyllar inlägget.

”Bästa tweet ever!”

”Haha den bästa tweeten jag läst på länge”

”10/10 det är det här internet skapades för. Tack så mycket”

”Haha underbart”