Tittarna jublar efter Eurovision Song Contest – därför hyllas Petra Mede och Malin Åkerman av Europa: ”Visade vart skåpet skulle stå”

På tisdagen så gick första semifinalen av stapeln i Eurovision Song Contest. Det bjöds på mängder av färgsprakande bidrag och ljuva toner.

Nu har tittarna sagt sitt om vad de tyckte om showen – och programledarnas insatser.

Det var på tisdagen som den första semifinalen i årets största musiktävling ägde rum i Malmö.

Vi fick vi se många spännande bidrag, varav en del mer kontroversiella än andra. Bland annat bjöd Finland upp till en nakenchock med artisten ”Windows95Man”.

Överlag så flöt tävlingen på så som det var tänkt. Många av ländernas bidrag hade verkligen slagit på den stora trumman när det kommer till scenografi. Det var mäktigt att se de olika låtarna framföras.

Men det var förstås också mäktigt att se alla mellanakter. Inte minst då Benjamin Ingrosso äntrade scenen och bjöd publiken på ren magi.

Programledarna för kvällen var inga mindre än Malin Åkerman och Petra Mede. Petra gör faktiskt sin tredje programledarinsats i Eurovision i år – vilket inte är illa!

I kommentatorsbåset satt Edward af Sillén och Tina Mehrafzoon och följde sändningen i detalj.

Enligt mig så var hela produktionen en succé från början till slut. Både Petra och Malin gjorde oerhört bra ifrån sig och agerade professionellt med en stor släng av humor.

Petra Mede och Malin Åkerman i Eurovision
Foto: SVT

Så tyckte tittarna om semifinalen

Nöjeslivet slängde ut frågan på Facebook om vad folk tyckte om Eurovision och om programledarnas insatser. Bland kommentarerna så är det överväldigande många som väljer att hylla hela produktionen. Det är framför allt Petra, Malin, Edward och Benjamin som tittarna väljer att hylla lite extra.

Sverige visade vart skåpet skulle stå ikväll med proffsiga programledare och shownummer o magiska Benjamin var bäst ikväll”, skriver en person.

Petra och Malin superduktiga och alla dom andra som medverkade så bra”, skriver en annan.

Gladare och proffsigare kommentator får de leta efter. Heja Edward! Tjejerna var också bra. Evenemanget fantastiskt påkostat. Sweden kan! Ingrosso jättebra ögongodis!”, tycker en tredje.

Benjamin Ingrosso i Eurovision
Foto: SVT

Vad tyckte du om semifinalen i Eurovision? Dela gärna med dig av dina tankar i en kommentar på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev