Tusses tunga bakslag – utsatt för hatstorm och rasism inför Eurovision: ”Helt förkastligt”

Den svenska delegationen har landat i Nederländerna och nu är det bara veckor kvar till Eurovision song contest.

Men det svenska stjärnskottet Tusse har fått ett rejält bakslag.

På sociala medier har han fått hatfulla kommentarer efter första repetitionen i arenan.

”Rasism i alla former är helt förkastligt och det är klart att man blir upprörd.” skriver Lotta Furebäck, chef för den svenska delegationen, i ett sms till Expressen.

”Voices” tog hem båda svenska folkets hjärtan och internationella juryns röster i den stora finalen av Melodifestivalen tidigare i år.

Och glädjen var stor när det stod klart att Tusse tog hem hela vinsten.

 På alla nivåer skulle det betyda riktigt mycket för mig. Det skulle betyda att Sverige tror på mig och numret, men också mitt team. Att vi kan få chansen att ta hem det i Europa för Sverige hade varit den största äran, sa Tusse inför finalen till Nöjeslivet.

Artisten beskrev då hur vinsten skulle bli en revansch efter hårda ord och hat.

 Detta är en stor revansch mot alla som har hackat på mig genom åren. För alla nej man har fått. Alla de gånger jag inte har fått spela. För den gången jag inte fick spela på lokala caféet i Västerås, sa han.

Nu har det gått en tid sedan dess och den svenska delegationen är numera på plats i Rotterdam, där Eurovision ska gå av stapeln.

Men Tusse har också fått svåra bakslag.

STOCKHOLM 20210313 Tusse gråter under pressträffen efter att ha vunnit lördagens final i Melodifestivalen, som sänds från Annexet utan publik på plats på grund av coronapandemin. Foto: Henrik Montgomery / TT

Hatiska kommentarer

Artisten har haft problem med rösten och efter första repetionen på plats har något annat kommit i fokus.

På Eurovision song contest Instragram-konto skrev en hel del fans positivt om Sveriges bidrag, men det kom också en stor anstormning av hat och rasistiska kommentarer, skriver Expressen.

Den svenska delegationschefen Lotta Furebäck berättar att hon blev väldigt upprörd när hon såg de elaka kommentarerna.

”Jag blir så förbannad och ledsen att det här förekommer. Rasism i alla former är helt förkastligt och det är klart att man blir upprörd. Men vi stöttar Tusse och finns där för honom om och när det behövs.”, skriver hon i ett sms till Expressen.

”Tusses bidrag ”Voices” handlar till stor del om att bli accepterad och bemöta utanförskap i alla former, vilket vi hoppas blir tydligt, när han nu ska visa upp sig för en ännu större publik.”, fortsätter hon.

https://www.instagram.com/p/CMXhoamjvFY/

LÄS MER: Tusses nya kärleksbesked – bryter tystnaden efter intima inviterna: ”Jag dejtar…”

Fokuserar på tävlingen

Men artisten själv verkar inte ha fokuserat på det.

För Aftonbladet berättar han, att han har fullt fokus på tävlingen och inte det negativa.

– Senast jag kikade såg jag att folk tyckte mitt nummer var lite ’för perfekt’ och att ’folk bara tycker om det för att det är Sverige’. Folk får tycka exakt vad de vill. Jag åker ju dit och representerar Sverige, säger Tusse till Aftonbladet.

Vi önskar dig all lycka till i Eurovision Tusse! Du är en fantastisk stjärna!