Här är första bilderna på Tom Hanks i Rolf Lassgårds paradroll – i Hollywoods ”En man som heter Ove”

Ove blir Otto – och Rolf Lassgård blir Tom Hanks.
Här är första bilderna från Hollywoods nya version av ”En man som heter Ove”.

Det var i september 2017 som nyheten kom att ”En man som heter Ove” skulle få en Hollywood-version.

Den svenska filmen, i regi av Hannes Holm efter Fredrik Backmans bästsäljande roman, vann bland annat tre priser på Guldbaggegalan och blev nominerad till en Oscar i två olika kategorier.

Artikeln fortsätter under bilden.

TROLLHÄTTAN 2015-04-21 Rolf Lassgård fotograferad under inspelningen av filmen ”En man som heter Ove” där han spelar rollen som den petige Ove Foto: Björn Larsson Rosvall / TT

Nu får den alltså en nyinspelad variant på engelska – och i stället för Rolf Lassgård i huvudrollen blir det världsstjärnan Tom Hanks som kliver in i rollen som nu fått namnet ”Otto”.

LÄS MER: Hyllningen: Tom Hanks vackra ord om Rolf Lassgård

Tom Hanks hyllning till Rolf Lassgård

I samband med offentliggörandet av Hanks roll i filmen, berättade den amerikanske stjärnan att han sett ”En man som heter Ove”.

– Filmen var mycket bra, men den var på svenska. Tanken är såklart att göra den på engelska och försöka få den att nå en större publik, sade Tom Hanks innan inspelningsstart i en intervju med Aftonbladets Hollywood-utsände reporter Magnus Sundholm.

Artikeln fortsätter under bilden.

Tom Hanks. Foto: Shutterstock

Världsstjärnan fortsatte med att ösa beröm över Rolf Lassgård som Hanks tyckte gjorde en utmärkt roll i den svenska filmen.

– Han var ju helt fantastisk, sade Hanks om Lassgård.

Här kan man se trailern till filmen ”A Man Called Otto”. Den väntas få premiär på utvalda amerikanska biografer på juldagen, innan den senare får premiär på fler biografer i januari.

Vad är dina tankar om detta? Tror du att Tom Hanks kommer göra en starkare rollprestation än vår egen stjärna Rolf Lassgård? Skriv gärna en kommentar!

Exit mobile version