Foto: Instagram, TV4

Agneta Sjödin om utseendeförvandlingen – därför vill hon åldras naturligt

Sedan några månader tillbaka rockar Agneta Sjödin en ny stil med sin urtjusiga silvervita utväxt.

Programledaren tog beslutet att sluta färga håret – och låter numera hennes naturliga färg tala.

– Det var mer en känsla av att jag vill vara jag. Och det är väldigt ekonomiskt också, kan jag säga!, har Agneta berättat för Nöjeslivet.

Agneta Sjödin, 57, fick ett tidigt genombrott som programledare när hon fick möjligheten att leda programmet ”Tur i kärlek” ihop med Adam Alsing.

Efter det gick hennes karriär i raketfart då hon bara ett år senare stod hon klar som programledare i TV4:s ”Fångarna på fortet”, tillsammans med skidlegenden Gunde Svan.

Det blev två säsonger innan Agneta gick vidare mot nya äventyr som ”Småstjärnorna” och ”Gladiatorerna”. Genom åren har dock Agneta vid flera tillfällen hittat tillbaka till Fort Boyard och ”Fångarna på fortet”.

Den senaste gången var säsongen 2016 och sedan dess har Agneta och Gunde fortsatt som programledare i TV4-succén.

Under sommaren kan tittare se Agneta Sjödin i Bingolottos sommarkväll, där hon leder programmet i sällskap av Arvingarnas Casper Janebrink.

Därför slutade Agneta Sjödin färga håret

Agneta har varit en av våra mest folkkära programledare i många år och har under hela karriären varit sig lik. Men tidigare i år uppmärksammades en förändring i stjärnans utseende.

I alla år har hennes hår skiftat mellan brunt och svart, men plötsligt dök Agnetha upp med delvis grått hår. Programledaren hade nämligen slutat färga håret.

– Det bara blev att jag gjorde så. Jag gjorde ingen grej av det, det var media som gjorde en grej av det. Det bara blev att jag kände ”äh, jag behöver inte färga håret”, har Sjödin berättat för Nöjeslivet.

När Agneta slutade färga håret tänkte hon inte speciellt mycket på det. Men när hon såg det silvervita håret titta fram kom hon till insikten att det faktiskt såg bättre ut än det färgade håret hon tidigare hade.

– Sen tyckte jag någonstans att, det här passade bättre till mitt ansikte än det färgade. När det växte ut så tyckte jag det här var snyggare. Mitt hår är ju svart och vitt nu, och när han färgade mitt hår blev det mer brunaktigt och då kände jag att, ”nej, det här är ju mitt hår!”. Det var mer en känsla av att jag vill vara jag. Och det är väldigt ekonomiskt också, kan jag säga!

Agneta Sjödin om att åldras naturligt

Alla åldras och vissa påverkas av det mer än andra. Det har till exempel blivit allt vanligare att försöka stoppa åldrandet genom att göra skönhetsingrepp. Men det är inget som lockar Agneta, som gärna åldras naturligt.

– Jag tycker det är helt okej om folk vill göra det. Men jag tycker det är vackert att åldras och vackert med rynkor. Den här jakten att få bort alla linjer och att bli helt slät, det är lite tråkigt och uttryckslöst, har Sjödin sagt till Aftonbladet.

Men hon är inte helt immun mot ingreppen. Hon erkänner att hon gjorde mindre ingrepp tidigare.

– Sedan kan jag förstå om man till exempel vill ta bort hängande ögonlock, det har jag full förståelse för. Jag har själv fixat ögonlocken och det kändes helt rätt att göra det. Det blev finare när jag sminkade ögonen och jag ser lite piggare ut.

Sluta aldrig vara den du är Agneta Sjödin. Vi uppskattar verkligen dig.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev