Agneta Sjödins nya dystra besked om framtiden i TV4 – efter sista Fångarna på fortet: ”Kommer sakna”

”Fångarna på fortet” har gått i mål.
Nu svävar programmets framtid i ovisshet.
– Vi spelar inte in något under 2024, säger Agneta Sjödin till Nöjeslivet.

Agneta Sjödin har ända sedan TV4 startades i början av 1990-talet var en av kanalens största programledarstjärnor.

Tittarna förknippar henne kanske allra mest med familjeunderhållningen ”Fångarna på fortet” som hon har lett i decennier med kollegan, den forne skidåkarhjälten Gunde Svan. Dessutom har Sjödin också haft hand om klassiska nöjessatsningar som ”Tur i kärlek”, ”Sikta mot stjärnorna” och ”Let’s dance”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Men runt nyår petades Sjödin plötsligt från klassikern ”Agnetas nyårskarameller” som i stället leddes av Tilde de Paula Eby och Edvin Törnblom.

Under våren har Sjödin i stället setts i Kanal 5:s kärleksreality ”Älskar, älskar inte” – där tittarna möter svenskar som förälskat sig i någon från ett annat land.

Där har hon fått ta sig an rollen som programledare – en position som tidigare inte funnits i just detta tv-program. Sjödin som är välmeriterad med över 30 år i tv-branschen, berättar att hon var nervös då hon tackade ja till sin nya roll.

– Ja, jag var så rädd att man skulle förstöra, för jag tyckte det var så unikt och fint program. Men de har verkligen lyckats tycker jag ändå, när jag tittat på det första programmet, säger Sjödin till Nöjeslivet.

Hon hyllar deltagarna som medverkar i ”Älskar, älskar inte” – och poängterar vikten av respekt i hela produktionen.

– Jag tycker det är väldigt fina energier för redan innan jag var med, i de tre första säsongerna kände jag att de har en väldig respekt för deltagarna. Jag känner inte att det är någon form av förnedrings-tv, vilket jag inte är ett fan av. Utan det känns som det är respekt, och man lyfter fram deras personlighet på ett fint sätt.

Samtidigt kan tv-tittarna just nu också se Sjödin i ”Fångarna på fortet” – avsnitt som sedan tidigare är förinspelade på Fort Boyard i Frankrike.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Men än så länge är det högst oklart om programmet kommer tillbaka. Agneta Sjödin berättar för Nöjeslivet att det inte blir några nyinspelningar under 2024.

– ”Fortet” ska de inte spela in i år. De avsnitt som kommer sändas i vår spelade ju vi in 2023. Men i år har de sagt att vi ska skjuta upp inspelningen. Och jag har inte hört något mer. Jag har bara hört att det ska skjutas upp. Vi spelar inte in något under 2024, så jag vet inte, säger hon.

Har du haft någon kontakt med Gunde Svan om det? 

– Nej, det har jag inte. Vi har jättebra kontakt när vi hörs, men det har inte blivit av för jag har varit ute och rest så mycket i höst, säger Agneta Sjödin.

I ett inlägg på Instagram publicerat under helgen, skriver Agneta Sjödin att hon är fortsatt osäker på programmets framtid. I helgen sändes säsongsfinalen av ”Fångarna på fortet”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

– Vissa kanske tycker att programmet gjort sitt, andra älskar det fortfarande. Nya generationer har tagit det till sitt hjärta. Det är fantastiskt att få ha upplevt det under över 30 år, barn som kommer fram till en för att de älskar Fångarna på Fortet så mycket! skriver hon på Instagram.

Och fortsätter:

– Det gör jag också. Jag älskar Fortet och allt jag fått uppleva där. Jag älskar att jobba med Gunde. Jag älskar den teamsamverkan som alltid uppstår där nere i Frankrike. All glädje och skratt. Jag älskar det! Om det här var sista gången så kommer jag att sakna det vansinnigt mycket. För det är en stor del av mitt hjärta!

Vill ni se fler säsonger av ”Fångarna på fortet”? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev