Alexander Skarsgårds storslagna planer med Tuva Novotny – uppgörelsen i relationen

Alexander Skarsgård, Tuva Novotny

Foto: TT/Wikimedia Commons

Det var inte längesen som det framgick att skådespelarna Alexander Skarsgård och Tuva Novotny är ett kärlekspar.

Nu har de köpt en idyllisk tomt i Stockholms skärgård för mångmiljonbelopp – och deras husplaner är storslagna.

Alexander Skarsgård, 47, och Tuva Novotny, 44, höll länge sin relation hemlig, förvånansvärt nog med tanke på att de båda är stora stjärnor inom filmvärlden.

Och det var inte inte förens i mars förra året som Alexander avslöjade att de hade en son ihop, som då var åtta månader gammal. Det är hans första barn och Tuvas tredje.

Nya husköpet

För ett tag sedan kom det fram att paret vunnit en budgivning på en tomt på Ljusterö i Österåkers kommun, där även Stellan och My Skarsgård har ett hus. Lokaltidningen Nu i Österåker var först med att rapportera om tomtköpet.

Utgångspriset var 6 000 000 kronor, men det blev ett budkrig som till slut stannade på 8 500 000 kronor.

På parets nya tomt så står i dag ett hus på endast 27 kvadratmeter med anor från 1850, samt en friggebod, snickarbod och två sjöbodar. Själva tomten är dock på 2 585 kvadratmeter.

Paret har dock andra planer för den idylliska tomten och har fått dispens från strandskydd och ett positivt förhandsbesked om bygglov, vilket Expressen rapporterade om.

Så här ser tomten ut i dag. Foto: Offentliga handlingar

Så ska parets lyxvilla se ut

Aftonbladet har tagit del av skissförslaget som stjärnorna lämnat in.

På tomten står i dag ett torp från år 1850 som utgör huvudbyggnad. Därtill två sjöbodar nere vid vattnet samt en friggebod och en snickarbod i anslutning till torpet. Vi önskar komplettera fastigheten med en ny huvudbyggnad med en byggnadsarea om ca 90 kvm. Detta betyder att friggeboden och snickarboden behöver rivas och det nya huset placeras i ett suterrängläge där en lada stått en gång i tiden”, skriver paret och fortsätter:

Rester av ladans grund finns kvar på platsen och tanken är att den nya byggnaden ges en gestaltning och form med likheter till vad vi bara kan anta, en gång har varit. För att skapa samhörighet mellan de olika husen på tomten vill vi måla fasaderna i falu rödfärg men ge huset ett eget och samtida uttryck genom tex detaljering och fönsterpartier. Förslaget innebär att en del jord och berg behöver schaktas men troligen kan samma mängd användas för att fylla upp i andra delar”.

Foto: Offentliga handlingar
Foto: Offentliga handlingar

Det kommer säkert bli helt fantastiskt när det blir klart! Lycka till Alexander och Tuva!

Vad tänker du om parets nya husplaner? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version