Alexander Skarsgårds stora relationssteg med Tuva Novotny – beslutet som kostat flera miljoner

Hollywood-paret Alexander Skarsgård och Tuva Novotny har köpt ett gemensamt fritidshus i skärgården. Där kan de tillbringa framtida somrar med sin 1-åriga son.

Lokaltidningen Nu i Österåker skriver exakt hur mycket parets nya hus på Ljusterö kostar.

De har dessutom planer på att bygga ut huset.

De lyckades hålla sitt förhållande hemligt i flera år.

Det svenska skådespelarparet Alexander Skarsgård, 47, och Tuva Novotny, 44, har båda gjort storslagna karriärer utomlands och man tycker att paparazzi-fotograferna borde kunna ha knäppt en bild på dem tidigare…

… men det förblev länge en hemlighet att de var ett par.

Läs mer: Alexander Skarsgårds superkropp får folk att sätta kaffet i halsen – nu avslöjar stjärnan hemligheten

Alexander och Tuva har sedermera fått en son ihop – hans första och hennes tredje barn – som de också varit väldigt förtegna om. Däremot har de synts ihop på bilder med en bebis.

I mars förra året bröt Alexander tystnaden om deras barn. Han svarade på en fråga om hur det var att vara pappa.

– Det känns bra. Vi har en son som är åtta månader nu. Det går bra, även om det är ganska ovant, sa han till Aftonbladet.

Har köpt fritidshus ihop

Nu har Skarsgård och Novotny tagit nästa steg i relationen. De har köpt ett sommarhus i skärgården tillsammans.

Lokaltidningen Nu i Österåker var först med att berätta om stjärnparets nya villa på Ljusterö – en ö som både hans pappa Stellan och hans mamma My har hus på.

Huset i sig är ett klassiskt, rödmålat torp som bara är 27 kvadratmeter stort. Men det finns även en friggebod, två sjöbodar och en snickarbod som hör till. Dessutom är strandtomten hela 2 855 kvadratmeter stor.

– Det är säkert en kilometer till närmsta granne, väldigt fint bevarat, säger mäklaren Camilla Eklund till lokaltidningen.

– Det är ett jättesvårt värderad objekt i och med att det låg väldigt svårtillgängligt. Det går inte att köra bil dit större delen av året utan man får promenera ganska långt. Det var några väldigt köpstarka som var intresserade av det där. Det var svårt att veta hur intressant det skulle bli men det var ganska många som var med och bjöd, säger hon.

Så mycket kostade huset

I ett skissunderlag till ett bygglov som de nya husägarna lämnat in framgår det att Hollywood-paret vill bygga ut.

På tomten står i dag ett torp från år 1850 som utgör huvudbyggnad. Därtill två sjöbodar nere vid vattnet samt en friggebod och en snickarbod i anslutning till torpet. Vi önskar komplettera fastigheten med en ny huvudbyggnad med en BYA (byggnadsarea, reds anm) om ca 90 kvm.”, skriver de och fortsätter:

För att skapa samhörighet mellan de olika husen på tomten vill vi måla fasaderna i falu rödfärg men ge huset ett eget och samtida uttryck genom till exempel detaljering och fönsterpartier”.

Vad kostade huset i fråga då? Utgångspriset var 6 000 000 kronor, men det blev ett budkrig som till slut stannade på 8 500 000 kronor.

Vad spännande med ett härligt sommarhus i skärgården. Men smakar det så kostar det. Pengar lär dock inte vara ett problem för Hollywood-paret.

Grattis till det nya husköpet!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev