Foto: Youtube, TT/Leif R Jansson

Allt om Yvonne Ryding: Kärlekslivet, barn, barnbarn, skilsmässan från Kjell Bergqvist

Yvonne Ryding kröntes till ”Miss Universum” och fann kärleken i skådespelaren Kjell Bergqvist.

Men efter 13 år valde makarna att gå skilda vägar.

Så lever Yvonne Ryding idag – 24 år efter skilsmässan.

Yvonne Ryding föddes i Eskilstuna och levde sitt liv som vilken 20-åring som helst.

Hon jobbade som undersköterska inom äldreomsorgen och spelade fotboll i den lokala klubben Hällbybrunns IF.

Men när hon som 20-åring blev vald till ”Årets Lucia”, 1982, skulle hennes liv ta en drastisk vändning.

Vad är Yvonne Ryding känd för?

Året därpå ställde Yvonne nämligen upp i tävlingen ”Fröken Sverige” – och vann. Det gav henne möjligheten att åka till USA för att testa sina chanser på internationell nivå.

Och framgångssagan skulle bara fortsätta då Yvonne även kammade hem den internationella tävlingen och blev krönt ”Miss Universum” 1984.

Efter det öppnades nya dörrar för Yvonne som reste runt med företaget bakom ”Miss Universe” och modellerade i New York i fyra år innan hon fick hemlängtan och återvände till Sverige.

Tack vare sina erfarenheter inom sjukvården lyckades Yvonne hålla fötterna på jorden trots den glamourösa vardagen.

– Jag har ofta kommit tillbaka till tiden i Sverige innan jag for ut och mina erfarenheter från arbetet inom vården med gamla och sjuka. Där var jag med om mycket, som exempelvis akuta sjukdomstillstånd och till och med någon som dog i mina armar, har Yvonne berättat för Folk o folk och fortsatte:

– Jag hade nog ett annat perspektiv på tillvaron än de som inte hade gjort annat än gått på college och sedan modellat, säger Yvonne Ryding.

Vinsten gjorde Yvonne till en världskändis och dörrar öppnades även i Sverige. Hon blev programledare i ”Melodifestivalen” 1989 och skulle senare även medverka i TV4:s ”Let’s Dance” 2007.

Vem har Yvonne Ryding varit gift med?

Yvonnes nya kändisskap ledde henne även till kärleken, då hon träffade sin blivande man Kjell Bergqvist under en promotionsresa för Saab i Monaco 1986.

Två år senare gifte sig paret och fick två barn ihop – döttrarna Sandra Bergqvist, 35, och Nathalie Bergqvist, 30.

Men efter 13 år som gifta valde paret att gå skilda vägar.

Har Yvonne Ryding barnbarn?

För sju år sedan blev Yvonnes Kjells dotter Sandra, mamma för första gången när sonen Edwin Bergqvist föddes. På Instagram valde Yvonne att dela med sig av lyckan till följarna.

– Jag har blivit mormor till en fantastisk fin liten kille igår morse, sa Yvonne Rydin i en video dagen efter den stora lyckan, enligt Familjeliv.

Foto: Youtube, TT/Leif R Jansson

Och i maj 2024 fick Sandra sitt andra barn, och återigen delade Yvonne lyckan över att barnbarnet Lilly Berqvist hade fötts.

Livet. Mormor en andra gång, så tacksam. Den lilla prinsessan, är idag 7 dagar. 
Lilly, släpper inte vagnen, tycker det är en superbra vaktkur
”, skrev Yvonne på Instagram.

Är Edvin Ryding Yvonne Rydings barnbarn?

Yvonne äldsta barnbarn heter Edwin, men han är betydligt yngre är 21-årige skådespelaren Edvin Ryding, känd från bland annat ”Young Royals”.

Om de är släkt med varandra kan inte uteslutas, men det går att slå fast att Edvin Rydning inte är Yvonnes barnbarn.

Det gör Yvonne Ryding idag – 24 år efter skilsmässan från Kjell Berqvist

Från vinsten i ”Miss Universum” tjänade Yvonne hissnande 1,5 miljoner kronor och under åren som hon reste utomlands fick hon en idé om hur de skulle spenderas.

Väl tillbaka på svensk mark fick Yvonne idén att skapa ett hudvårdsmärke och kom i kontakt med en kemist.

– Efter att jag flyttat tillbaka till Sverige kom jag så småningom i kontakt med en kemist som jag frågade om det var möjligt att producera skönhetsprodukter i Sverige. Då sa hon till mig: ”om Börje Samling och Björn Borg kan göra underkläder för kvinnor så kan väl du göra din egen hudvårdsserie”, har Yvonne berättat för Konferensvärlden.se.

Än idag jobbar Yvonne med sitt framgångsrika hudvårdsmärke ”YR skincare”. Hon är även ambassadör för modeföretaget Joy och för kosttillskott med Omega-3.

Så ser Yvonne Rydings kärleksliv ut idag

Vad gäller kärlekslivet lever Yvonne som singel. 2021 bröt Yvonne och pojkvännen Mikael Jonasson efter att ha varit sambos i ett decennium.

Yvonne har flyttat från Östersund till Hälleforsnäs för att komma närmare sina föräldrar och fokuserar nu mest på jobb och familj.

– Jag lever själv. Jag vet inte, jag har jobbat väldigt mycket så jag känner att jag räcker inte till något annat än mina barn, barnbarn och min själv. Så det har varit en väldigt bra tid för mig att fokusera så, har Yvonne berättat för Hänt.

Yvonne letar inte heller efter ett nytt förhållande då hon gillar friheten av att vara singel.

– Jag tycker faktiskt att det har varit väldigt skönt så jag låter det rulla på. Så får vi se om det varar livet ut eller vad det blir, det vet man aldrig. Men det har varit väldigt skönt för mig att ha det så, sa hon till tidningen.

Så ser Yvonne Ryding och Kjell Bergqvist relation ut idag

Ett år efter skilsmässan från Yvonne hittade Kjell Bergqvist kärleken på nytt i 18 år yngre Karin Bergqvist.

I en intervju med Expressen har Kjell berättat att Yvonne och Karin alltid har kommit bra överens. Och att de har kunnat varit samlade med barnen vid många tillfällen genom åren.

– Det finns väl inga bra skilsmässor, utan barnen hamnar alltid i kläm. Men Yvonne och Karin har varit fantastiska kompisar från början. Yvonne har inte sagt ett ont ord om Karin eller något om att hon bara var 28 år, utan vi har firat födelsedagar och skolavslutningar ihop, och Yvonne har kommit till Thailand för att bo hos oss.

Vad fint att ni fortfarande har en bra relation Yvonne och Kjell!

Man måste bara uppskatta Yvonne Ryding.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev