Anna Books besvikelse på Pernilla Wahlgren – nu berättar hon

Foto: TT

En kommentar på Instagram gjorde Anna Book besviken på Pernilla Wahlgren.

Nu talar hon ut om händelsen, och förklarar hur hon drabbas av hot, skriver Aftonbladet.

Anna Book och Pernilla Wahlgren slog båda igenom i Melodifestivalen på 1980-talet.

Med hits som ”ABC” respektive ”Picadilly Circus” blev artisterna kända i hela landet. Sedan dess har de båda varit med om massor – Anna Book vann exempelvis ”Biggest Loser” i TV och Wahlgren gör succé i sitt eget program ”Wahlgrens värld” på Kanal 5.

De populära artisterna och tv-profilerna är båda mycket aktiva på sociala medier och kan närmast beskrivas som Instagram-drottningar. På fotoappen kan fansen följa dem på nära håll när de lägger ut bilder och inlägg från vardagslivet.

Men nyligen blossade dålig stämning upp mellan de båda.

STOCKHOLM 20200103 Pernilla Wahlgren uppträder under QX-galan på Cirkus i Stockholm. Foto: Jessica Gow / TT

Det hela började med att Anna Book hade lagt upp en bild och fick en kommentar från en följare som påpekade att hon använt sig av ett ”snyggfilter” när hon lagt upp bilden.

Detta fick Anna att reagera och upprört svara att så inte var fallet. Det var då som Pernilla Wahlgren gav sig in i diskussionen.

”Så nästa gång någon påpekar dina dockfilter, svara ingenting om du vill eller säg som det är: Ja jag har lagt på ett gulligt roligt filter som jag tycker är kul att använda ibland. Det är bättre att svara så än att ljuga och kalla folk för bitterkärringar”, skrev Pernilla Wahlgren i en del av kommentaren.

Detta fick Anna Book att försvara sig, och beskrev hur en del av förklaringen kunde ligga i en trasig mobilkamera.

“Det jag reagerade på var dina onödigt aggressiva svar till dina följare som har uppmärksammat dina ofta tokretuscherade bilder och de väldigt uppenbara dockfilter som du ofta använder”skrev Pernilla Wahlgren i en kommentar till Books inlägg, enligt Hänt.

Kommentarerna från Wahlgren har gjort Anna Book besviken. I en intervju med Aftonbladet i veckan har hon berättat hur hon ser på artistkollegans ord.

– Och Pernilla säger att jag inte vågar visa mig som jag är, och det har jag ju verkligen alltid gjort. Jag har stått för min armplastik, min bröstplastik, min gastric bypass, att jag har fixat mina tänder … Jag har alltid varit en öppen bok. Jag kan tycka att det är obefogat av henne att kritisera mig överhuvudtaget, säger Anna Book till Aftonbladet.

GÖTEBORG 20160205 Anna Book talar med media efter att hon framfört sitt diskvalificerade bidrag Himmel för två vid fredagens publika genrep inför den första deltävlingen i Melodifestivalen i Scandinavium i Göteborg. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Sångerskan, som nått final i Melodifestivalen både med bidraget ”ABC” och ”Samba Sambero”, menar att hon fått utstå hot.

– Jag har fått utstå grova påhopp, flera falska anklagelser och till och med hot på grund av hennes agerande. Och jag har blivit bombad med meddelanden, med kommentarer och jag har till och med fått privata brev skickade till min hemadress från människor som häver ur sig att jag är en äcklig lögnare. Och det här är på grund av Pernilla Wahlgren, säger Anna Book.

Nu förklarar Book att hon gärna vill komma till Pernillas populära podd som hon har tillsammans med tv-profilen och vännen Sofia Wistam, för att samtala om det hela.

– Jag skulle aldrig göra så här mot en annan människa. Jag vill inte bråka med någon, det här är så jäkla tråkigt, säger Anna Book till Aftonbladet.

Exit mobile version