Anna Books operation i underlivet för hälsan: ”Har fortfarande ont”

anna book

Foto: Youtube/TT

– Jag gjorde det för precis ett år sen efter långt och moget övervägande. Min livmoder var redan allvarligt skadad vilket gjorde att en graviditet skulle kunna utgöra fara både för mig och barnet, säger Anna Book till Expressen och förklarar vidare att det var anledningen till att hon tvingades avbryta en graviditet då hon deltog i TV4:s showprogram ”Let’s dance” år 2006.

”Det är alltid en sorg”

Efter operationen, en borthyvling av livmoderslemhinnan, är chansen att bli gravid mycket mindre, vilket är ett faktum som Anna har förlikat sig med förklarar hon.

– Det är alltid en sorg när man kommer till vägs ände. Man inser att man blir äldre och kroppen förändras. Men jag är 48 år, jag har förlikat mig med det, säger hon till Expressen.

STOCKHOLM 2016-03-12. Anna Book med maken Roberto Toledano anländer till efterfesten efter Melodifestivalens final i Friends Arena 2016.
Foto: Fredrik Sandberg / TT

Mindre utdragna menstruationer

För Anna Book har operationen också inneburit att hennes menstruationer är mindre utdragna, förklarar hon. Det har nu gått ett år sedan hon gjorde operationen, men hon känner fortfarande av smärtor.

– Jag har fortfarande väldigt ont i livmoder och äggstockar. Det har inte varit hundra för mig, och nu ska vi diskutera vad nästa steg blir. Det känns fortfarande inte som det optimala för mig, jag behöver få fortsatt hjälp.

Nu skickar vi styrkekramar till Anna!

TV: Här är 10 senaste vinnarna i Let’s Dance

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/N0NfxLnfDFxUIOHGV-uCcNTK8tYMvy1STiL67CHg-q7aVYf8pC9772uJz1C_SWph?autoplay=1&mute=1″ aspect_ratio=”3:4″ /]

Exit mobile version