Anna Lindmarker akut till sjukhus – efter otäck olycka i skogen: ”Drog omkull mig”

Det före detta nyhetsankaret Anna Lindmarker råkade under tisdagen ut för en olycka när hon var ute med sina hundar i skogen.

Hon tvingades åka in till närakuten.

Baloo drog omkull mig i skogen när han fick upp ett spår”, skriver hon på Instagram.

Hon var länge TV4:s mest rutinerade och omtyckta nyhetsuppläsare – men vid årsskiftet gjorde Anna Lindmarker, 63, sin sista sändning.

Då hade hon jobbat på kanalen i 26 år.

Sista sändningen. Så många känslor. T A C K ! Och vilka fantastiska vänner som firade mig i studion efteråt. TV4 Nyheterna är så mycket värme, kärlek rentav, och mina arbetskamrater har etsat sig djupt in i mitt hjärta. Där sitter ni alla för evigt”, skrev Anna på Instagram efter sin sista sändning.

Anna Lindmarker
Anna Lindmarker läser upp nyheterna i TV4 Nyheterna. Foto: TV4

Valde att pensionera sig

Det var under förra hösten som Anna fick frågan om hon kunde tänka sig att förtidspensionera sig. Det hårda ekonomiska läget pressade kanalen att höra sig för om det ikoniska nyhetsankaren kunde gå frivilligt.

– Jag hade faktiskt inte tänkt det, men det är en omorganisation, vi sparar och det blir en övertalighet i programledargruppen. Då fick jag den här frågan och först tänkte jag: ”Nej, men varför då? Aldrig i livet”. För jag älskar ju journalistik, jag älskar mitt jobb, sa hon till den egna kanalen.

– Jag ändrade mig och tänkte att: ”Men vad tusan, jag är ganska sliten”. Jag har haft några jobbiga år. Det här är en möjlighet att få jobba med andra saker. Så nu känns det… jättesorgligt att lämna redaktionsmiljön, men vännerna har jag ju kvar, fortsatte hon.

Det gör Anna Lindmarker nu

Livet som pensionär passar Anna perfekt. Nu får hon mer tid till sin bokklubb (där skådespelarna Julia DufveniusKajsa Ernst och Anja Lundqvist samt artisten Hanna Hedlund är med).

Boksamtalen spelas in som podcast samt filmas och läggs upp på Youtube.

Dessutom är Anna ute och går mycket med sina tre hundar BalooEmmylou och Tingeling.

Tyvärr hände någonting otäckt i tisdags när TV4-profilen var ute på promenad i skogen med sina älsklingar. Hon berättar mer om olyckan på Instagram.

Anna Lindmarkers hundar
Anna Lindmarkers hundar: Baloo, Tingeling och Emmylou. Foto: Instagram

En av de här gullisarna ordnade så att matte fick åka till närakuten idag med ett stort, smutsigt jack i fingret. (Ingen har bitit mig.) Gissa vem? Baloo, Tingeling eller Emmylou?”, skriver hon.

”Ingen skada skedd”

Många tror att det var valpen Tingeling som var den skyldiga, men så var det inte.

SVAR! Alla tror att Tingeling bits! Det gör hon inte alls. Baloo drog omkull mig i skogen när han fick upp ett spår. Ingen skada skedd på något vilt djur, han sprang runt lite inom synhåll med kopplet efter sig men kom tillbaka efter en minut”, skriver Anna på Instagram.

Det verkar ha gått bra för henne och hon kom undan utan några bestående men.

Vilken tur att det inte var så allvarligt, Anna. Du repar dig snabbt ska du se.

Hoppas du njuter av lite mer ledig tid nu när du inte längre jobbar på TV4. Ha en skön sommar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev