Här gör Anna Lindmarker det ”förbjudna” – utanför tv-rutan: ”Jag borde kanske inte…”

Här gör Anna Lindmarker ”det förbjudna”.
TV4:s nyhetsankare väljer själv att lägga korten på bordet.
– Nu kan alla ni andra få se det med, skriver hon.

Anna Lindmarker, 62, har i många år varit en av TV4:s allramest profilerade nyhetsankare. Ända sedan 1997 har hon med tydlig stämma guidat tv-tittarna genom senaste nytt i kanalens nyhetssändningar.

Men innan dess tjänstgjorde hon faktiskt under många år på konkurrentkanalen SVT och i kanalens nyhetsprogram ”Aktuellt”.

Artikeln fortsätter under bilden.

Anna Lindmarker
Foto: TV4

Men det är förstås med TV4 som de flesta förknippar henne med i dag.

LÄS MER: Anna Lindmarkers förtvivlan – stora sorgen med TV4-kollegorna: ”Vi kommer att sakna dig för alltid”

Uppdraget som programledare i TV4:s nyhetssändningar delar hon bland annat med kollegan Anders Kraft.

Lindmarker inledde sin journalistkarriär tidigt. Kanske blev hon tidigt inspirerad av sin far, Ingmar Lindmarker? Han arbetade nämligen som utrikeskorre – och via pappas jobb växte Anna upp i både New York, Moskva och Washington DC.

Uppväxten och flyttarna mellan olika länder satte sina spår hos den unga och blivande journalisten.

– Det var en otrygg tillvaro. Det var inte lätt att som barn tappa kontakten med dem man älskade och kände: vänner, lärare, platser. Det tog mig många år tills jag kunde bli vuxen, känna mig trygg på ett ställe, har Anna berättat i en intervju med TT, uppger Sydsvenskan.

Men sedan dess har hon alltså gått i pappas fotspår och blivit en av tv-Sveriges mest kända nyhetsansikten.

Artikeln fortsätter under bilden.

Anna Lindmarker
Foto: TV4

I sociala medier följs hon av över 19 000 tittare på Instagram, där hon bland annat delar med sig av sin vardag. Ofta handlar det om hennes ögonstenar: de fyrbenta familjemedlemmarna. Anna har nämligen genom åren gjort sig känd som en stor djurvän, och har en särskild plats i hjärtat för sina hundar.

Några som också ligger Lindmarker varmt om hjärtat är förstås vännerna – och till dem räknar hon skådespelaren Julia Dufvenius.

Hon ska vara med i ett äventyrsprogram i en för Lindmarker konkurrerande kanal. Men trots detta väljer nu Anna att göra lite reklam för detta.

”Det förbjudna” sker just på Instagram, där Lindmarker lagt upp ett fint foto på sin vän. Hon skriver:

– Jag borde kanske inte göra reklam för en annan kanal men när min underbara, kära vän Julia Dufvenius är med i Över Atlanten i Kanal 5 på tisdag vill jag bara uppmana alla att TITTA! Jag vet hur tufft det var och hur Julia kämpade och jag vet vilken god och vacker människa hon är. Nu kan alla ni andra få se det med, skriver Lindmarker på Instagram.

Artikeln fortsätter under bilden.

Julia Dufvenius är med i "Över Atlanten". Foto: Warner Bros. Discovery
Julia Dufvenius är med i ”Över Atlanten”. Foto: Warner Bros. Discovery

Dufvenius är också högaktuell i Peter Dalles ”Familjen Andersson” som sänds i höst på SVT.

Tv-programmet ”Över Atlanten” såg dagens ljus år 2019 i Kanal 5. I programmet får tittarna följa sex kändisar som saknar seglarerfarenhet och som ska segla över Atlanten. Förra året tilldelades det Kristallen i kategorin Årets realityprogram, och bland tidigare års medverkande hittar vi bland annat Thomas WassbergAgneta SjödinTareq TaylorMarko ”Markoolio” Lehtosalo och dubbla Eurovision-vinnaren Loreen Talhaoui.

I höst sänds den femte omgången av ”Över Atlanten”, och utöver ovan nämnda Dufvenius deltar även Anders Svensson, Maria MontazamiMikkey DeeNassim Al Fakir, och Hans Fahlén. De alla guidas av seglarprofilen Gurra Krantz.

I förra veckan kom det dessutom fram vilka kändisar som blir deltagare i nästkommande säsong av Kanal 5:s äventyrssatsning. Aftonbladet var först med att avslöja namnen som medverkar i den sjätte säsongen, som väntas få premiär under 2024.

Bland tv-profilerna som är klara för ”Över Atlanten”, och vars inspelningar just dragit igång, hittar vi tv-snickaren Anders Öfvergård”Tobbe Trollkarl” Blom, artisten Jessica Andersson, Let’s dance-vinnaren Hampus Hedström, skådespelaren Björn Kjellman och programledaren Malin Gramer.

LÄS MER: Jessica Anderssons första ord – om nya tv-uppdraget med Anders Öfvergård: ”Redo för mitt livs äventyr”

Vad tycker du om ”Över Atlanten”? Skriv gärna en kommentar.