Benjamins märkliga krav – två knasiga saker folkkära artisten alltid måste äta innan konsert 

Benjamin Ingrosso är en av Sveriges hetaste artister och karriären tuffar på som tåget.

Så lyder stjärnans speciella önskemål innan han går upp på scenen.

Det är få artister som är på så stark frammarsch som Benjamin Ingrosso just nu.

26-åringen har under de senaste åren gjort sig ett stort namn i Sverige och är dessutom väldigt poppis i de övriga nordiska länderna.

Nu söker han framgångar även utanför Skandinavien och satsar på en större internationell karriär.

Just nu är han aktuell med en dokumentärserie som helt enkelt heter ”This is Benjamin Ingrosso”, som går på HBO Max. Där får vi följa med Benjamin på hans resa mot att bli internationellt erkänd.

Benjamin Ingrosso
Foto: Claudio Bresciani/TT

Som barn till Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso så har Benjamin artisteriet och musiken i blodet. Han började att uppträda redan som barn och vann Lilla Melodifestivalen som 9-åring 2006.

I senare tonåren återupptog Benjamin musiken och valde att satsa helhjärtat på ett liv i rampljuset. Han hoppade av gymnasiet och ställde upp i Let’s dance 2014, vilket han vann.

Min plan var att jag skulle bli den förste i familjen som gick ut gymnasiet. Men så hörde Let’s Dance av sig, vilket de hade gjort en massa gånger förut och då tänkte jag att jag kan använda pengarna för att bygga en egen studio och satsa allt på att bli låtskrivare”, säger Benjamin Ingrosso i en intervju med Café.

De senaste åren har Benjamin Ingrosso vuxit till att bli en allt större artist – och framgångarna tycks aldrig ta slut.

Det måste Benjamin ha innan en spelning

I logen innan en artist ska uppträda så är det inte ovanligt att man har en så kallad ”rider”, det vill säga en lista med mat, dryck och annat som artisten önskar sig innan spelningen.

Önskemålen på dessa ”riders” varierar mycket. Bland rockband är det till exempel inte ovanligt att öl och sprit står högst upp på listan.

Men för Benjamin Ingrossos del så önskar han något ganska otippat. Benjamin vill nämligen ha mjölk och kanelbullar innan sina gig, vilket han avslöjar för tidningen Café.

Innan han drar ut på turnéer håller han sig dock till väldigt strikt diet och gymmar varje morgon. Bullarna är därmed väldigt välförtjänta!

Benjamin Ingrosso
Benjamin Ingrosso under Eurovision Song Contest 2024. Foto: Jessica Gow/TT

Det är så härligt att följa dina framgångar Benjamin! Lycka till ute i världen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev