Björn Hellbergs nya kärleksplaner med Inger – därför tänker de gifta sig: ”Det handlar mycket om…”

Björn Hellberg och Inger

Foto: Adam Ihse/TT, Claudio Bresciani/TT

Efter ett långt och lyckligt äktenskap har det nu blivit dags för makarna Hellberg att förnya sina löften.

Nu planerar Björn Hellberg att gifta om sig med sin Inger!

Björn Hellberg är den ödmjuke och folkkäre profilen som är känd för framför allt två saker. Dels för att han tillsammans med Ingvar Oldsberg var med och ledde det populära programmet På spåret under många år, och dels är han även känd som ”tennisorakel”.

Genom åren har Björn synts till mycket på tv där han gjort sig känd som karismatisk underhållare. Många böcker har han också skrivit, dels facklitteratur men också romaner.

Under lång tid samarbetade han med tv-legenden Ingvar Oldsberg (1945-2022). Relationen mellan dem skulle dock gå i kras på senare år, vilket både Björn Hellberg och Oldsbergs son berättat om.

LÄS MER: Därför pratade inte vännerna Ingvar Oldsberg och Björn Hellberg sista åren – sonen berättar

I en ny intervju med Aftonbladet så berättar Björn Hellberg öppenhjärtligt om sitt liv just nu.

Planerna med frun Inger Hellberg är storslagna och paret har något mycket fint att se fram emot.

Planerar nytt bröllop

Björn, 78, och Inger, 80, har hållit ihop i omkring 45 år. När de träffades var de båda gifta på varsitt håll, vilket gjorde att det första bröllopet 1979 hölls väldigt litet och diskret.

Nu är dock paret sugna på att ha ett ordentligt bröllop, efter alla år.

– Ja, vi har tänkt att förnya våra äktenskapslöften. Vi hade en väldigt liten och enkel vigsel för 44 år sedan utan våra närmaste närvarande. Förutom prästen så var det två bröllopsvittnen så vi var fem personer. Så vi ska ha något större i Laholms kyrka, det känns väldigt bra. Vi räknar med att göra det nästa år, säger Björn Hellberg till Aftonbladet.

Ska flytta från familjehuset

Samtidigt finns ett vemod hos paret Hellberg. De ska nämligen flytta ut från huset som varit i familjens ägo sedan många år. Detta efter att Björn varit orolig för sin frus säkerhet.

– Vi bor i ett funkishus med en brant trappa och jag kände mig väldigt ängslig för min fru Inger som har svårt att gå i den trappan. Nu ska vi flytta till ett ombyggt spannmålsmagasin 300 meter härifrån, det är en lägenhet som ligger i bottenplan och det känns bra, men vemodigt. Min familj flyttade in här 1948 och jag och Inger har bott här sedan 1980. Men vår yngste son Esse ska ta över huset och det känns bra, säger Björn till Aftonbladet.

Björn och Ingers kärleksknep

Men vad är då knepet för att lyckas bibehålla en så fin kärleksrelation till varandra efter så många år? Enligt Björn handlar det om att vara inlyssnande och ha respekt för varandra.

– Det handlar mycket om ömsesidig respekt och man lyssnar på varandra. Vi har i stort sett aldrig grälat. Vi hade ett embryo till gräl på 90-talet i Visby, men det mojnade på en minut. Vi var stressade och oense om vilken väg vi skulle ta tillbaka, då höjdes tonen, annars har vi aldrig bråkat. Många retar upp sig på småsaker hos varandra, men det finns inget skäl att göra det. Det är hemligheten med ett lyckligt äktenskap, säger Björn Hellberg till Aftonbladet.

Vidare berättat Björn att han är mycket lycklig med Inger. Hennes omtänksamhet och humoristiska sida ligger honom varmt om hjärtat. Dessutom delar de en mängd intressen.

Inger och Björn Hellberg. Foto: Claudio Bresciani/TT

Vilket fint par ni är! Stort grattis i förskott till det stundande bröllopet!

Passa gärna på att gratulera Björn och Inger Hellberg till det nya bröllopsbeslutet i kommentarerna på Facebook!

Exit mobile version