Björn Skifs nya ödesbesked – då lägger stjärnan definitivt karriären på hyllan: ”Det är något speciellt…”

Björn Skifs karriär sträcker sig över en period på närmare 60 år, och genom åren har han ständigt varit aktuell och älskad av hela befolkningen.

I år fyller stjärnan 77 år – så går hans tankar kring pensionen.

Björn Skifs behöver knappast någon närmare presentation. Genom åren har han briljerat på scener, i filmer och på topplistorna. En mer folkkär profil får man nog leta länge efter.

Redan på 60-talet dundrade han in i svenska underhållningsbranschen. Han blev snabbt en uppmärksammad person, och det tog inte speciellt lång tid innan framgångarna staplades på varandra.

1974 slog han igenom internationellt med låten ”Hooked on a feeling”, som toppade Billboardlistan i USA i april, vilket i år är 50 år sedan.

Några år senare vann han Melodifestivalen med låten ”Det blir alltid värre framåt natten”, och tre år senare vann han tävlingen återigen med låten ”Fångad i en dröm”.

Utöver artisteriet så har Björn Skifs också haft en karriär som skådespelare. Med filmer så som ”Strul” och ”Drömkåken” har han gett oss kultförklarade filmminnen.

Men det är framför allt musikkarriären som Björn Skifs blivit mest känd för. Och just nu är han aktuell med föreställningen ”En värld av Skifs” som satts upp i Stockholm och Malmö, och som han nu även kommer att köra i Göteborg.

Björn Skifs besked om pensionen

Stjärnan börjar bli till åren, men det är inget som märks när han står på scenen. Än är han full av glöd och levererar magi till sin publik.

Förra året så berättade Björn för tidningen Hänt om tankarna kring att gå i pension.

– Inga direkt planer på det men det är klart att man har börjat fundera på det, hur länge man ska hålla på och hur länge de vill ha en, säger han till Hänt.

Han förklarar att det dock inte är något som väntar inom närmsta tiden, och att hans fans inte sett det sista av honom än.

– Så långt har det inte gått i tankarna utan det är funderingar på om det inte skulle vara tid att framförallt trappa ner.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Björn Skifs är laddad inför premiären i Göteborg. Foto: Anders Nicander/2entertain/press
Björn Skifs. Foto: Anders Nicander/2entertain/press

Nya orden om framtiden

Nyligen gästade Björn Skifs P4 Extra, där han gav ett nytt ödesbesked. Och det verkar som att han inte har några planer på att lägga av i första taget.

– Sjunga kommer jag nog alltid att göra i lugnare och mindre sammanhang än vad jag gjort. Det är något speciellt med att sjunga och framför allt musicera med andra musikanter, det är svårslaget.

Det var ett tag sedan Björn släppte ny musik. På frågan om fansen kan vänta sig mer nytt material från honom blir svaret:

– Det får vi se, det hoppas jag, att det inte är helt slut på krutet. Men jodå, det gör det, säger Björn Skifs till P4 Extra.

Hoppas att vi får se dig på scenen i många år till framöver Björn!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev