Carola i otäck brand – skakande dramat med dottern: ”Slet bort hennes täcke som hade börjat brinna”

Carola

Foto: TV4/Instagram

Mitt under tidiga tisdagsmorgonen vaknade folkkära artisten Carola upp till det otäcka.

Dottern Zoes täcke brann och stjärnan fick agera blixtsnabbt.

”Zoe sov vidare medan jag slet bort hennes täcke som hade börjat brinna emot elvärmaren som stod alltför nära sängen”, skriver hon på Instagram.

Det var tidigt under tisdagsmorgonen som brandvarnaren började ljuda i hela huset.

Yrvaken förstod inte Carola vad som först hade hänt, men snart kunde hon känna röklukten.

På sin Instagram skriver stjärnan hur hon fick rusa till dottern Zoes rum i panik.

”Vaknade upp med ett ryck imorse vid 04.20 då både brandlarm och doften av rök slog emot mig i sovrummet. Zoe sov vidare medan jag slet bort hennes täcke som hade börjat brinna emot elvärmaren som stod alltför nära sängen. Det stora täcket hade ramlat ur sängen medan temperaturen i rummet långsamt steg under natten”, skriver hon och fortsätter:

”Det gamla trähuset har viss tätningsskada och värme pannan lägger av lite då o då. Värmarna har kommit att bli våra återkommande ’besöks-gäster’ under vinterhalvåret. Men nu måste vi nog ta o se över detta! Elräkningen blir ju inte den mest effektiva heller. Bondromantikens baksida när kylan slår till. Brandlarmet tjöt som en ivrig sire’n att jag trodde vi skulle väcka halva slottsparken”.

Foto: Instagram

Försökte stänga av detektorn

Carola skriver vidare att hon försökte stänga av den ena detektorn, men att det var inte så lätt som hon hade trott.

Hon berättar att hon inte visste hur hon först skulle göra, men att hon fick mitt i allt tumult fick tag i en stol så hon kunde komma närmare detektorn.

”Mina sinnen var på red alert, trots endast några timmars sömn. Den brandvarnaren var lättare att få ned o jag tog en skruvmejsel och fick bort batterierna på baksidan. 1 varnare kvar nu.. i Zoes rum”.

Artisten berättar att hon då ringde sin granne och före detta pojkvän Jimmy men att hon till sin stora besvikelse bara kom till telefonsvararen.

”Sprang ned igen för trappen efter en mindre mejsel medan jag provade ringa Jimmy igen o hörde ringsignalen gå fram. Han svarade o hoppade i kläderna för å hjälpa mig med det sista larmet som tjöt. Jag öppnade upp de flesta fönster i huset o stoppade om Zoe som fortsatt låg o sov ovetande. Efter att Jimmy fick tyst på det sista larmet kom säkerhetsbolaget efter en stund o gjorde sitt jobb”, skriver hon och avslutar:

”Mina tankar går till min vän Emma och att vi bör vara mer förberedda med brandstegar och de funktioner som finns som räddar liv. Och låta värmare stå på säkert avstånd. Tack fjäril för att du kom & muntrade upp oss vid frukosten”.

Stödet efter skakande dramat

I kommentarsfältet är det många som skickar sitt stöd till stjärnan efter dramatiken.

Foto: Tv4/Youtube

”Åh vilken tur att allt gick bra… Brandvarnare är ett måste i ett hus… ta hand om dig, man kan få lite av en chock i efterhand”, skriver en person.

”Vad härligt att det gick bra, var rädda om er. Kramar”, skriver en annan.

”Vilken mardröm! Vad härligt att allt gick väl trots allt. Ta hand om er”, skriver en tredje.

”Oooh!!! Jisses vilket drama!!! Tur det gick vägen!! Och en ovetandes Zoe!! En skyddsängel eller fjäril finns runt omkring oss!”, skriver en fjärde.

Vi är verkligen glada över att allt gick bra trots allt. Våra styrkekramar till dig Carola och din dotter. Ta hand om er!

Exit mobile version