Casper Janebrink om kampen – efter hustruns operation: ”Period som var tuff och jobbig”

Foto: TT/Instagram

Casper Janebrink om kampen – efter hustruns operation: ”Period som var tuff och jobbig”

En krävande period.

Nu berättar Casper Janebrink om hustrun Helenas kamp.

– Där var väl en period som var lite tuff och jobbig, säger han till Hänt.

Arvingarna är tillbaka i rampljuset igen.

Efter ett dystert år med uppskjutna spelningar till följd av coronapandemin vänder det nu uppåt igen – åtminstone för alla som väntat på ny musik från dansbandet. Nyligen släppte gruppen julskivan ”När snön faller ner” där de sjunger in klassiska jullåtar.

För frontmannen Casper Janebrink har det senaste året innehållit både upp- och nedgångar. En senare sådan var då hustrun Helena blev sjukskriven, vilket han nu berättar om i en intervju med Hänt.

I dag mår hon bättre, men tiden dessförinnan var tuff, berättar Casper nu.

– Det har varit lite tuffare, jag vet att min fru har haft lite problem med huvudvärk och grejer och hon fick operera sin nacke för drygt ett år sedan. Och där var väl en period som var lite tuff och jobbig i och med att hon var sjukskriven under en längre period, säger Casper Janebrink till Hänt.

Casper förklarar att det till och från varit en frustrerande period.

– Hon klarade kanske inte av allting som hon brukar göra och då växer det fram en frustration och man försöker hjälpa varandra så gott det går men oftast så vill man ju kunna göra saker själv, säger Janebrink till Hänt.

LÄS MER: Casper Janebrinks underbara plan med kärleken

Diskbråck i nacken spökade

Till slut fick de veta vad det var som spökade – och i dag har Helena tack och lov repat sig, berättar han.

– Det var ett diskbråck i nacken då som hade legat kanske länge och värkt. Så det var väl det hon fick ordning på då och efter det har det blivit bättre, säger Janebrink.

STOCKHOLM 20200206 Arvingarna – Tommy Carlsson, Kim Carlsson, Casper Janebrink, Lars ”Lasseman” Larsson fick priset Årets Dansband vidl Grammisgalan 2020 i Globen Annexet på torsdagen. Foto Christine Olsson / TT

I somras berättade Casper Janebrink att han och familjen planerade för en husbilssemester i Sverige som de då såg fram mycket emot. Annars har flera spelningar blivit inställda för det populära dansbandet, och han har passat på att ägna mycket tid åt en annan passion nämligen träningen.

– Nu är man ju hemma och det känns lite konstigt för annars har man ju alltid jobbat på helgerna. Vi är hemma alla dagar i veckan, och jag tror det är viktigt skaffa sig lite egentid, sade Casper då till Nöjeslivet.

Arvingarna till Melodifestivalen 2021?

– Jag går och tränar tre dagar i veckan, då har man laddat om batterierna när man kommer hem och man kan vara med varandra och går inte varann på nerverna. Jag tycker jag är i hyfsad form men vill bli i ännu bättre form och nu när man är ledig har man fått en jättemöjlighet.

Samtidigt är Arvingarna just nu alltså aktuella med nytt material i form av minialbumet ”När snön faller ner” där gruppen sjunger klassiska jullåtar.

Det verkar också som om Arvingarna kommer att få fullt upp efter årsskiftet. Enligt Aftonbladets ännu så länge obekräftade uppgifter ska nämligen vara redo för en ny satsning i Melodifestivalen 2021.

Ser du fram emot Arvingarna eventuellt i Melodifestivalen nästa år? Skriv gärna en kommentar!