Foto: Jonas Ekströmer/TT & Janerik Henriksson/TT

Dan Ekborgs ex-hustru Emma om uppbrottet med skådespelaren

Efter fem år som gifta blev det skilsmässa.
Nu berättar Emma Ekborg om orsaken bakom uppbrottet från skådespelaren Dan Ekborg.
– Vi är såklart goda vänner efter allt som varit, skriver hon till Hänt.

Dan Ekborg, 68, har underhållit svenska folket ända sedan han i början av 1970-talet gjorde debut i tv-filmen ”Livet leker”. Skådespelaren utbildade sig vid Calle Flygares teaterskola och Teaterhögskolan i Stockholm. Därefter har svenska folket lärt känna Ekborg genom framför allt hans många roller i komedier.

En av hans tidiga roller var i filmserien om ”Jönssonligan” på 1980-talet. Där spelade han kriminalassistent Gren, som hela tiden förgäves jagade Charles-Ingvar Jönsson (Gösta Ekman), Ragnar Vanheden (Ulf Brunnberg) och Dynamit-Harry (Björn Gustafson).

För många är han också tätt förknippad med julklassikern ”Tomten är far till alla barnen” som kom ut 2000 och visas varje jul på tv. För sin insats i den kultrullen blev han också nominerad till en Guldbagge i kategorin bästa manliga biroll. Det blev han även åtta år senare, för sin insats i dramakomedin ”Se upp för dårarna” som regisserades av Helena Bergström.

Dan Ekborg tilldelades kungamedaljen

Ekborg, vars bror Anders Ekborg också syns i rampljuset som såväl artist som skådespelare, är en mångsysslare av rang. Han har tävlat i ”Let’s dance”, skojat till det som panelmedlem i ”Parlamentet” och talat ut i SVT:s ”Stjärnorna på slottet”. Han har också setts i många roller på framför allt Stockholms stadsteater – och 2010 tilldelades han medaljen Litteris et Artibus av kungen.

Utanför rampljuset har han också blivit omskriven för sina äktenskap. Ekborg har varit gift fyra gånger – senast mellan åren 2016–2021 med Emma Ekborg, 33.

För ett par år sen berättade Dan Ekborg att Emma var det bästa som hänt honom. Paret träffades första gången på nätet. Skådespelaren var vid det tillfället inlagd på sjukhus.

– Jag hade precis fått morfin, annars hade jag nog inte vågat skriva. Men nu skrev jag ”Du ska köra min Ford Edsel”. ”Självklart” svarade hon, och på den vägen är det. För en gångs skull hade jag kontakt med en människa i tre veckor innan vi ens träffades – att lära känna en person innan man träffas är intressant. Det visade sig att vi är extremt lika som människor – hon är en gammal själ och jag en ung, sa han då till Hälsoliv.

Uppbrottet från 34 år yngre ex-hustrun

I december 2021 kom beskedet att paret valt att skicka in en skilsmässoansökan. Det efter fem år som gifta.

– Vi är jättegoda vänner, det är inget problematiskt alls med det. Det är bara det att det är långa avstånd, covid, det är svårt att hålla ihop bitarna. Det är det enda, sade Dan Ekborg då, till Expressen.

Nu berättar Emma att hon och exet fortfarande har viss kontakt.

– Dan kan höra av sig ibland. Vi har okej kontakt men man har så olika liv och vi är såklart goda vänner efter allt som varit. Vi växte ifrån varandra helt enkelt och ville olika saker i livet, skriver Emma i ett meddelande till Hänt.

Hon bekräftar också att hon nu har gått vidare – och återigen träffats av Amors pilar!

– Jag har träffat någon. Och trivs väldigt bra med mitt liv, skriver hon och förklarar att det ”är väl på väg att bli” seriöst.

LÄS MER:

 

Läs mer om...