Därför gick Jon Henrik Fjällgren och Maret skilda vägar – artistens hjärtskärande ord: ”Bär på en svår saknad”

Att gå skilda vägar är aldrig ett lätt val att göra.

Bara en månad innan förlossningen gjorde Maret slut och nu berättar Jon Henrik Fjällgren om relationen med exflickvännen i dag.

– Jag känner en stor trygghet för Maret och jag försöker tänka att detta är en tid då det är så här just nu och jag hoppas det ser annorlunda ut framåt förhoppningsvis, säger han till Nöjeslivet.

Det var i slutet av oktober förra året som glädjebeskedet kom.

Efter en lång och förväntansfull väntan, välkomnade folkkära artisten Jon Henrik Fjällgren sin älskade dotter till världen.

”Hon är otroligt vacker och helt frisk. Vi är båda glada och stolta över detta och de känns stort sätt overkligt”, skrev artisten på Instagram till en bild där han syns hålla sin lilla flicka i famnen.

Men det visade sig sedan att allting inte stod rätt till i babybubblan.

Två månader senare berättade Jon Henrik att han och kärleken Maret gått skilda vägar efter åren tillsammans.

Jon Henrik Fjällgren
Foto: Instagram

Bryter tystnaden om uppbrottet

Men sanningen skulle visa sig vara en helt annan.

Nu bryter Jon Henrik tystnaden om tuffa uppbrottet.

– Det har varit tufft. Maret gjorde slut en månad innan förlossningen och åkte till Nordnorge där Ella Sáve har bott sedan födseln, säger han till Nöjeslivet.

Och just namnet Ella Sáve bestämde både Jon Henrik och Maret att det skulle bli på dottern.

Jag och Maret kom snabbt fram till att det skulle vara ett samiskt namn. Sedan jag var liten har jag haft en förkärlek till namnet Sáve och på den vägen var det.

Även om det har gått en tid sedan paret gjorde slut, bär fortfarande Jon Henrik på en stor sorg.

Det har känts väldigt sorgligt och jag bär på en svår saknad. Men samtidigt vet jag att min dotter har det bra med Maret. Vi kommunicerar mycket med varandra och Ella Sáve har fått höra mig jojka, säger han.

STOCKHOLM 20180601 Jon Erik Fjällgrens flickvän Maret Nystad intervjuas av David Hellenius under fredagens final i TV4:s underhållningsprogram ”Let’s Dance”. Foto: Jessica Gow / TT

Så är relationen med exflickvännen i dag

Jon Henrik berättar att han sjungit sin hyllade ”Daniels jojk” för dottern, vilket är han gärna gör då och då för sin lilla flicka.

Hon blev väldigt berörd när jag sjöng den för henne. Hon blev tyst och lugn av det.

Även om senaste tiden har varit tung, berättar Jon Henrik att han och Maret försöker göra det bästa av den svåra situationen.

Jag känner en stor trygghet för Maret och jag försöker tänka att detta är en tid då det är så här just nu och jag hoppas det ser annorlunda ut framåt förhoppningsvis, säger han och fortsätter:

Jag och Maret har båda kommit i insikt i att vi befinner oss i en svår situation. Men vi har ändå landat i att vi kommunicerar bra och har respekt för varandra. Det har växt fram något större som är väldigt betydelsefullt för mig.

LEKSAND 20190215 Jon Henrik Fj‰llgren efter genrepet infˆr Melodifestivalens tredje delt‰vling i Tegera Arena p fredagen. Foto: Claudio Bresciani / TT kod 10090

Och att ha blivit pappa, berättar Jon Henrik har påverkat honom på mer än ett sätt.

Efter att ha blivit pappa känner jag att jag inte längre gör saker för mig själv. Jag har fått uppleva mycket i mitt liv med psykisk ohälsa och mobbning, men nu känns det som om jag verkligen inte är ensam. Nu kämpar jag för henne och har fått en starkare glöd.

LÄS MER: Jon Henrik Fjällgrens ville ta sitt liv – då räddades han av vännen: ”Det är ett under att jag inte har gjort det”

Mystiska beskedet om framtiden

Nu fokuserar Jon Henrik framåt och ska den 26:e februari släppa en ny låt tillsammans med Elin Oskal.

Foto: Wikkicommons

Låten heter ”Hold my head up high”.

Låten är väldigt positiv och handlar om att man måste hålla huvudet högt och se fram emot nya och bättre tider. Och att ensamheten kommer se annorlunda ut framåt.

Och framåt sommaren väntar en ännu större nyhet, som Jon Henrik ger ett minst sagt mystiskt besked kring.

Framåt sommaren kommer jag också att släppa någonting som nog kommer överraska väldigt många. Det är personligt och som kommer bli riktigt galet.

Vi önskar dig all lycka till i framtiden Jon Henrik med allt! Och hoppas allt ordnar sig till det bästa!