Därför har Niklas Strömstedt en guldtand – svarar på frågan som alla undrar: ”Råkade ut för…”

Niklas Strömstedt har charmat publiken sedan det sena 80-talet med sin fantastiska röst och sitt smickrande och unika leende.

Det har nog inte undgått någon att Niklas ena framtand är delvis i guld, men du kanske inte har koll på hur det började!

Niklas Strömstedt är en av våra mest hyllade artister. Hans tid i bandet GES, med Anders Glenmark och Thomas ”Orup” Eriksson, blev en framgångssaga utan dess like.

Vem kan glömma fotbolls-VM 1994 när radiokanalerna spelade ”När vi gräver guld i USA” på högvarv?

Men Niklas har även gjort en imponerande karriär som soloartist. Bland annat har han sjungit låtarna ”Om”, ”Sista morgonen” och ”Oslagbara”.

Niklas Strömstedt hyllas till skyarna

Niklas är dessutom programledare och är nu tillbaka med tittarfavoriten ”Tack för musiken”.

När programmet först kom till kanalen var det extremt omtyckt av publiken, men för nio år sedan beslutade SVT att plocka bort ”Tack för musiken”. Än idag vet Niklas inte varför det togs bort.

– ”Det får du fråga SVT om. Jag tyckte det var väldigt roligt att göra. Sedan bytte de väl ut lite folk på SVT, tror jag, då ville väl de nya göra sina egna grejer, rota om i tablåerna,” har Strömstedt sagt i en intervju med Aftonbladet.

Men nu har programmet återvänt och tittarna håller inte tillbaka något jubel. Efter varje avsnitt har det strömmat in kommentarer om hur bra det är och framförallt vilket bra jobb Niklas gör.

Bland annat hyllades han nyligen för sin insats när Bo Sundström, eller ”Bo Kasper”, som hans artistnamn lyder, gästade tillsammans med sitt band Bo Kaspers Orkester.

”Skönt att det finns några bra program att titta på. Niklas är alltid bra,” skrev en person.

”Vilken suverän programledare Niklas Strömstedt är. Väldigt bra program,” tillade en andra tittare.

Därför har Niklas Strömstedt en guldtand

Det går inte att säga något mer om Niklas Strömstedts gåva som musiker och underhållare, men en fråga måste fortfarande besvaras: Hur fick han sin guldtand?

Något som har blivit signifikativt för Niklas Strömstedt är hans charmiga leende. Varje gång han visar upp det glimtar en reflektion från hans vänstra framtand.

Men att ha den guldiga detaljen är inget som artisten själv har valt. Det är nämligen resultatet av en skada han råkade ut för i sina yngre dagar, när han spelade hockey.

– Ja, det är väl typ bara jag och Peppe Eng som har den kvar! Jag spelade hockey för ca 40 år sedan och råkade ut för en tripping. Åkte med tänderna rätt ner i isen, har Niklas berättat för Skönhetsredaktörerna.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Det som däremot har varit Niklas beslut är att aldrig byta ut den. Niklas är själv nöjd med guldtanden och har blivit för fäst vid den för att vilja ha något annat.

– Det blir ju lite av en del av en själv på något vis, berättar Niklas vidare.

Sanningen är att Niklas till och med har en låt som heter ”Guldtand” från albumet ”Du blir du och jag blir jag”.

Niklas sätter verkligen guldtand i vardagen!

Du är så himla bra Niklas.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev