Christer Sjögren. Foto: SVT/TT

Därför syns Christer Sjögren allt mindre i rampljuset – sanningen bakom beslutet

Christer Sjögren är en av våra mest folkkära artister och genom åren har vi fått se honom bjuda på riktigt härliga framträdanden. Nu berättar Vikingarnas Martin Lindkvist om anledningen till att stjärnan syns allt mindre i rampljuset.

Christer Sjögren är utan tvekan en av våra absolut största dansbandsstjärnor.

Tillsammans med Vikingarna har han genom åren lyckats sälja över 12 miljoner LP- och CD-skivor och fångat mängder av hjärtan på vägen.

De är Nordens största dansband och med Christer Sjögren som frontman har de skördat enorma framgångar.

Christer Sjögren
Foto: Karl Melander/TT

Läs mer: Hasse Andersson bryter tystnaden om frun Monica – talar ut om kärlekens sjukdom

Christer Sjögrens stora glädje

Nyligen fyllde artisten 73 år och under förra året var de ute på en avskedsturné.

Inför det berättade han för Nöjeslivet hur roligt det är att nya generationer fortsätter upptäcka bandets musik.

– Det är ju kul, det är verkligen roligt. Det här att vi överhuvudtaget… När vi hållit på så länge, att yngre personer kan komma fram till mig och säga ”tjena, vad kul att ni spelar i kväll”. Då tänker jag, eftersom att åldersskillnaden ändå är på flera decennier, ”vet du vem jag är?”. Då kan de svara saker som, ”ja men jag har växt upp med dig, mamma och pappa hade alla skivor” och så där. Då känns det väldigt varmt och gött i bröstet på något sätt, sade Christer Sjögren till Nöjeslivet då.

Vikingarna. Foto: Pressbild/Werecki pr
Vikingarna. Foto: Pressbild/Werecki promotion

Läs mer: Därför väljer Kikki Danielsson att hålla sig undan – tar paus från scene

”Det största bandet som finns”

Bandet har helt klart varit ett av landets mest populära.

Nu förklarar saxofonisten Martin Lindkvist, som varit med sedan 2017-2018, för Hänt hur kul han tycker det är att spela med dem.

– Det är helt otroligt häftigt, det är ju det största dansbandet som finns så att få chansen att turnera med dem, det kan ju inte bli bättre. Det är otroligt härliga människor inblandade, säger han till sajten.

STOCKHOLM 20210720 Christer Sjögren, sångare i Vikingarna under Allsång på Skansen sommaren 2021. Foto: Christine Olsson/TT
STOCKHOLM 20210720 Christer Sjögren, sångare i Vikingarna under Allsång på Skansen sommaren 2021. Foto: Christine Olsson/TT

Christer Sjögrens beslut utanför rampljuset

Han förklarar i samma intervju att Christer dragit sig undan en del och bara gör sådant som han verkligen vill.

– Han är inte ute och sjunger så mycket nu för tiden. Som han säger ”jag är pensionerad nu så jag tar det lite lugnt och tar de spelningar som jag tycker känns kul”. Så han väljer lite vad han vill göra så där, han åker inte ut på så mycket saker. Han är rätt aktiv i perioder så han är ute sjunger ibland. Han gör lite jobb med storband ibland och våra jobb med Vikingarna då när de blir av, säger Martin till Hänt och bekräftat att allt är som det ska med Christer och att han mår bra.

Vi önskar er allt gott!