Därför väljer Kikki Danielsson att hålla sig undan – tar paus från scenen

Kikki Danielsson har sjungit och underhållit oss sedan 70-talet. Men under de senaste månaderna har det varit tyst från den folkkära stjärnan.

Nu berättar vännen och artistkollegan Sören ”Sulo” Karlsson för Hänt om varför Kikki hållit sig borta från rampljuset.

Det var med dansbandet Wizex som Kikki Danielsson slog igenom som sångerska under 70-talet. Därefter skulle det inte dröja länge förrän hon gjorde sin debut i Melodifestivalen tillsammans med Wizex och Lasse Holm 1978.

Sedan dess blomstrade karriären och genom åren har hon varit med i Melodifestivalen hela tio gånger! Däribland med trion Kikki, Bettan & Lotta – som nyligen meddelade att de ska göra comeback, dock utan Kikki.

LÄS MER: Lotta Engbergs nya drag med Bettan – stjärnorna återförenas utan Kikki Danielsson

Kikki är definitivt en av våra mest framstående schlager- och countryartister genom tiderna. Under en period var hon även känd i USA, där hon dessutom hade ett eget tv-program.

LÄS MER: Kikki Danielsson fyller 71 år – folkkära stjärnans ord om kärleken och ensamheten

”Var väldigt hektiskt”

Den folkkära personligheten Kikki Danielsson fyllde 71 år för ett par veckor sedan. Under året som gått så har det varit tyst från henne.

Vännen Sören ”Sulo” Karlsson berättar i en intervju med Hänt om anledningen bakom. Han berättar att 2022 var ett väldigt fulladdat år för Kikki.

– Allt är bra med henne, det var väldigt hektiskt, vi spelade fram till två dagar innan julafton men man får ha respekt för att hon är över 70. Hon har tackat nej till en del saker för att hon själv har tyckt att det har varit för mycket Kikki Danielsson. Det är en bra inställning att man kan välja hur mycket exponering man vill ha, säger Sulo till Hänt och tillägger:

– Efter bok, skiva, kyrkoturné och julturné så tyckte vi att det var dags för lite paus här under våren men vi börjar nog snart. Hon är ett proffs ut i fingerspetsarna, jag skulle säga att hon trivs bäst när hon är på rull.

Planer finns för sommaren

Sulo avslöjar också att han och Kikki har planer för sommaren, men vill inte gå in närmare på vad det rör sig om.

Hoppas du mår bra Kikki! Helt rätt av dig att vila upp dig efter en intensiv period. Hoppas vi får se dig snart igen!

Saknar du också Kikki Danielsson i rampljuset? Skriv gärna några värmande ord till stjärnan på Facebook och dela artikeln med dina nära och kära!