Därför vägrar Arnold Schwarzeneggers ”oäkta” son ta pappas efternamn – beslutet efter alla år

Joseph Baena, Arnold Schwarzeneggers son

Foto: Richard Shotwell/AP, Ap

Arnold Schwarzenegger har en utomäktenskaplig son som nu har vuxit upp och börjat träda fram i offentligheten.

Därför tänker inte sonen Joseph ta pappas efternamn.

Arnold Schwarzenegger, 76, är en av filmvärldens största stjärnor och genom sin karriär har han gjort sig känd framför allt i Terminator-filmerna.

Men från början var det som bodybuilder Arnold tog världen med storm. Under flera år var han den bästa i sitt slag och än i dag har han en legendarisk status inom bodybuilding-världen.

Till råga på det så har han även en politisk karriär och har varit guvernör i Kalifornien under flera år.

FOTO: Wikipedia

Familjelivet

1986 gifte dig Arnold med Maria Shriver och tillsammans har de fyra barn. Paret gick dock skilda vägar 2021.

2011 visade det sig att Arnold varit otrogen med hushållerskan Mildred Patricia ”Patty” Baena. Som resultat blev hon gravid och födde 1997 sonen Joseph, bara dagar efter att Arnolds fru fött deras yngsta son.

Med åren som Joseph växte upp så började de bli tydligt att det var Arnold som var far till hushållerskans son. Och till slut blev han tvungen att erkänna allt ihop för frun och familjen.

Jag förstår och förtjänar känslorna av ilska och besvikelse bland mina vänner och min familj. Det finns inga ursäkter och jag tar fullt ansvar för den skada jag har orsakat. Jag har bett om ursäkt till Maria, mina barn och min familj. Jag är verkligen ledsen”, sade Arnold när skandalen kom fram.

Därför vill inte Joseph ta Arnolds efternamn

Joseph Baena, 26, har idag i mångt och mycket gått i sin fars fotspår. Han är också intresserad av fitness och har en egen bodybuilding-karriär. Han är dessutom skådespelare.

När Joseph gästade tv-programmet Good Morning Britain så fick han frågan om varför han inte tar sin fars efternamn, då det ju säkert skulle vara bra för karriären. Men Joseph vill gå sin egen väg och vara självständig.

Jag tror att det viktigaste är att jag försöker göra saker på egen hand och fortsätta min karriär med min vilja, min beslutsamhet och min arbetsmoral. Det är bara att göra allt genom mig”, säger han i programmet.

I dag har Joseph en bra kontakt med Arnold och resten av familjen.

”Min familj är väldigt noga med att stötta på avstånd och inte vara så handfasta. Jag uppskattar verkligen det och jag tror att det är väldigt viktigt när man växer upp som man att göra saker på egen hand och att ta reda på hur det går. Så det är vad jag har gjort och det har fungerat hittills. Jag har jobbat riktigt hårt.

Joseph Baena. Foto: Jordan Strauss/AP

Så lika de är!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version