Doktor Mikael bryter tystnaden efter alla år – första orden om stora skräcken: ”Låg och grät”

Doktor Mikael

Foto: TV4

En skräckupplevelse han tvingades hantera.
Doktor Mikael Sandström berättar nu om den okända kampen från barndomen.
– Det förändrade mitt liv kan jag säga, säger han i podcasten ”Utforska vården”.

Mikael Sandström, 63, har blivit TV4:s ”Soldoktorn” med hela svenska folket. Narkos- och akutläkaren har i flera år medverkat i Nyhetsmorgon där han bland annat får svara på tittarnas frågor.

Foto: TV4

Men redan långt innan tiden på TV4 gjorde Sandström för första gången entré i tv-rutan.

Det handlade då om dokusåpan ”Expedition: Robinson” där han tävlade år 2003, sista säsongen som visades i SVT. Doktor Mikael slutade på femte plats – vann gjorde tidigare programledaren Emma Andersson, numera Zetterberg.

Sedan dess har doktor Mikael alltså blivit känd som Nyhetsmorgon-profil. Förra året skapade han också massor av underbara rubriker efter att ha träffat kärleken i den folkkära artisten Lotta Engberg. Nyligen sågs Sandström också vid kärlekens sida i ”Bingolottos” nyårssändning.

Paret har under hösten också flyttat ihop och Sandström har flera gånger talat om lyckan med Lotta. I programmet ”Tillsammans med Strömstedts” berättade de båda om känslorna inför att flytta ihop.

– Jag har i många år varit fullständigt övertygad om att det bästa ligger bakom mig. Eftersom jag varit singel i 13 år har det varit, ”fine, då är livet så här. Det bästa är borta men det betyder inte att det är dåligt”. Sen har jag flytt till en stor villa och bor själv, ensam i ett decennium. Då finner man sig i det där. Och nu så kanske det inte är så! sade Mikael och brast ut i ett stort leende när han tittade på Lotta i TV4-programmet.

Lotta Engberg och doktor Mikael Sandström i ”Tillsammans med Strömstedts” 2021. Foto: TV4

Nu berättar doktor Mikael om en helt annan upplevelse – på en helt annan sida av känslospektrat.

LÄS MER: Lotta Engbergs ord om kärleksinsikten med doktor Mikael

Doktor Mikael om skräcken hos tandläkaren

Läkaren förklarar i podcasten ”Utforska vården” att han har haft tandläkarskräck. Han återger ett besök i tandvården som skedde när han var barn.

– Jag kan själv berätta min skräckupplevelse. Det förändrade mitt liv kan jag säga. Att jag som nioåring låg och grät hemma i sängen i Södertälje för att jag skulle till tandläkaren, säger han i podden, uppger Expressen.

Det är verkligen ett minne som etsat sig fast hos ”Soldoktorn”.

– Jag satt i den där stolen, in stormar en arg kvinna som inte presenterar sig. Bänder upp munnen i stället för att be mig öppna munnen. Jag förstår ingenting, jag vet inte när det börjar, jag vet inte när det ska sluta. Man har ont, man har vassa saker, man värmer en spegel, varför ska man ha eld i min mun? Jag var vettskrämd av den här personen.

Till slut gick dock doktor Mikael vinnande ur kampen med sin ständiga tandläkarskräck, och berättar nu hur han tog itu med det.

– Jag kommer ihåg en morgon när jag vaknade och var helt slut för jag hade inte sovit. Då gjorde jag upp med mig själv att jag inte ska ta ut skit i förskott. Jag ska vara rädd på morgonen om tre veckor men inte varje dag till dess. Och jag var rätt nöjd med min lösning, säger Mikael Sandström i podden.

Foto: TV4

Vad tycker du om detta, känner du igen dig i doktor Mikaels beskrivning? Skriv gärna en kommentar.

Exit mobile version