Doktor Mikaels tuffa kärleksbeslut – får inte ha kontakt med Lotta Engberg på 14 dagar

Doktor Mikael, lotta Engberg

Foto: TV4

I våras blev Mikael ”Soldoktorn” Sandström och Lotta Engberg sambos.

Men nu tvingas doktor Mikael ta farväl av kärleken.

Tillsammans med fyra andra kända svenskar ger han sig nu ut på sitt livs äventyr.

I våras flyttade Mikael Sandström och Lotta Engberg ihop när de köpte lyxhuset i Mölnlycke, utanför Göteborg. Kärleken har sprudlat om paret och Mikael har med flytten till Göteborg haft nära till jobbet som gäst i sommarupplagan av Bingolotto.

Nu tvingas däremot paret att ta farväl av varandra. Anledningen är att Mikael är en av fem andra kända svenskar som kommer att delta i Discoverys nya tv-program som är inspirerat av brittiska ”The Island”.

Konceptet går ut på att kändisarna under 14 dagar ska klara sig i vildmarken utan någon som helst hjälp eller kontakt med omvärlden. Det blir en ordentlig prövning för deltagarna som utan mat och vatten även ställs inför ett socialt experiment när de ska leva så tätt inpå varandra.

– Vi är väldigt stolta över våra modiga och helt fantastiska deltagare som kastar sig utanför bekvämlighetszoner för att testa sina gränser på en bildskön, men helt isolerad ö. Vad händer när människor av i dag blir strandsatta på en öde ö? Hur klarar vi oss utan modern teknik och i jakten på vatten, mat, att göra upp eld och bygga skydd för natten?, har Aron Gabrielsson, exekutiv producent på Discovery Networks Sweden, tidigare sagt till Aftonbladet.

Foto: TV4

Deltagarna

Samtidigt är gemenskapen det enda de har när de utelämnas åt naturens alla prövningar. Med sig i programmet får doktor Mikael, Maria Montazami, Magdalena Graaf, Thomas Wassberg och Lisa Ajax. En salig blandning med profiler som just nu befinner sig ute i stilla havet – redo för den stora utmaningen.

På en ö, ett par timmar ut i Stilla havet, får de lära sig överlevnadstekniker innan äventyret börjar ”på riktigt”.

”Nu är vi framme på huvudön, 2 timmars båt mitt ut i ingenstans. Vi ska vara här i ett par dagar (träning och tester) innan äventyret börjar, på en annan obebodd ö”, skriver Magdalena Graaf på Instagram.

Magdalena Graafs uppdateringar

På sin blogg delar Magdalena Graaf med sig av lite av vad som egentligen pågår innan inspelningen av programmet drar i gång. Vilket även Svenskdam skrivit om.

”Lektion i överlevnad. Vilka skorpioner, spindlar och ormar vi ska undvika. Idag ska vi lära oss att övermanna en kajman (krokodil)”, skriver Magdalena på sin blogg.

Snart kommer hennes och de andra deltagarnas verklighet se annorlunda ut. Då kommer det inte längre bli några blogg-inlägg och det är lätt att förstå att nervositeten blir påtaglig när det stora äventyret närmar sig.

”Regnet piskar ute. Kl är 06.30, mina ben är REDAN NU uppätna av mygg och sandflugor”, skriver Magdalena Graaf i bloggen och fortsätter:

”Vi kommer inte få något vatten, några tennstål. Allt på ön kommer vara hardcore. Jag är orolig för törsten. Hatar att vara törstig. Igår fick vi lära oss att spåra sötvatten. Vi måste hitta källen (pölarna) leta skräp på stranden (gamla Pet flaskor) för att kunna rena det. Men när det är renat? Då behöver vi eld för att kunna koka vattnet. Haha vad har jag gett mig in på”

Inom en väldigt snar framtid drar inspelningen av programmet igång – men när det kommer att sändas på tv är ännu oklart.

Foto: TV4

Spännande! Det återstår att se hur det går för våra deltagare! Vem tror ni klarar sig bäst? Lämna gärna en kommentar på Facebook!

Exit mobile version