Dustin Hoffman är 17 år äldre än frun Lisa – så träffade Hollywoodstjärnan kärleken

Foto: Shutterstock

Skådespelaren Dustin Hoffman blev världsstjärna redan i slutet på 1960-talet.
Så här lever han i dag med sin älskade hustru Lisa.

Dustin Hoffman är skådespelaren som haft många stora roller i olika dramafilmer i decennier. Stjärnan slog igenom i Hollywood redan i slutet 1960-talet, och har spelat i såväl komedier som historiska thrillers och draman.

Genombrottet kom i och med rollen som Benjamin Braddock i filmen ”Mandomsprovet” från 1967. Därefter fortsatte Hoffmans karriär i rask takt uppåt, med roller i storfilmer som ”Papillon”, baserad på boken med samma namn, ”Alla presidentens män” om Watergateaffären och förstås ”Kramer mot Kramer”. I den senare spelade Hoffman mot Meryl Streep i en film som handlade om en vårdnadstvist mellan ett par.

För sin insats i den filmen belönades Hoffman med en Oscar i en av de allra tyngsta kategorierna: bästa manliga huvudroll. Hoffman fick ta emot statyetten efter att Jane Fonda presenterat de nominerade på galan 1979.

Nästan tio år senare var det dags igen.

Så här såg det ut när skådespelarkollegan Michael Douglas delade ut statyetten till Hoffman 1988, efter sin insats i filmen ”Rainman” där han spelade den autistiske Raymond.

På 80-talet medverkade Hoffman ”bara” i fem filmer.

Det var också under detta decennium som Dustin Hoffman träffade sin andra fru, sitt livs kärlek Lisa Hoffman, född Gottsegen.

Tillsammans har de två söner och två döttrar, födda 1981, 1983, 1984 och 1987.

Dustin Hoffman var tidigare, mellan åren 1969-1980, gift med skådespelaren Anne Byrne. Hoffman adopterade Annes dotter sedan ett tidigare förhållande, och de fick även en dotter tillsammans.

Så mötte Dustin Hoffman kärleken Lisa

Här nedan syns Dustin och Lisa Hoffman lämna en restaurang 1993.

Foto: Bart Sherkow / Shutterstock

Lisa tog sin juristexamen innan hon gifte sig med sin älskade Dustin i oktober 1980.

Hon är en affärskvinna som leder skönhetsföretaget Lisa Hoffman Beauty.

Enligt Amomama kände paret till varandra innan de fattade tycke för varandra. Detta då familjerna var vänner, genom Dustins mor och Lisas farmor.

Foto: Shutterstock

Många år senare påmindes Lisa av sin farmor att hon redan som ung talat väl om Dustin. I en intervju med Daily mail 2007 mindes Lisa tillbaka på ett möte med honom då hon var liten.

– Dustin berättade skämt för oss, spelade piano och uppmuntrade mig att dansa runt i vardagsrummet. Efter att vi träffades påminde min farmor mig om att jag senare samma dag hade sagt: ”Jag hoppas han väntar på mig för jag vill gifta mig med honom”.

Och så blev det alltså – många år senare.

Foto: Shutterstock

I samma intervju berättade Lisa också om hur det gick till när de planerade för att bilda familj.

– Dustin frågade hur många barn jag ville ha. Jag sa sex, och han sa att han redan hade två, så fyra skulle vara okej. Och det är precis så det har utspelat sig, sade hon.

Lisa Hoffman beskrev också hur viktigt det alltid varit för dem båda att umgås så mycket som möjligt med sina barn.

– Vår prioritet var att vara med barnen. Även om vi hade en social skyldighet lite senare, skulle vi äta middag med barnen först och gå ut efteråt. Vi älskar fortfarande att sitta runt bordet tillsammans.

I oktober i år firade paret alltså 43 år som gifta.

Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock

Vi önskar er all lycka, Dustin och Lisa!

Dela gärna vidare inlägget!

Exit mobile version