Elisabet Höglunds oro – efter fyrbenta familjemedlemmens kamp: ”Fruktar det värsta”

Foto: TT/Youtube, TV4

Elisabet Höglund har haft en tuff sommar med maken.
Paret förlorade två katter – och nu har familjens nya kattunge tvingats till akut operation.
– Jag ber till alla högre makter som finns att vi inte ska förlora Ingrid också, skriver Höglund i sin blogg.

Journalisten och programledaren Elisabet Höglund, 78, var mellan åren 1983 och 2008 en av SVT:s mest profilerade reportrar. Höglund har tjänstgjort som såväl arbetsmarknadsreporter, ekonomireporter, politisk reporter och utrikeskorrespondent på public service-kanalen.

Hon har ställt makthavare mot väggen, förmedlat viktiga nyheter till svenska folket och intervjuat intressanta personligheter i flera decennier.

Dessutom kan Höglund också stoltsera med att ha tagit sig till final hela tre år i rad i ”På spåret” tillsammans med komikern Jesper Rönndahl. Facit? Två prestigefyllda segrar.

Men på senare tid har Höglund inte riktigt samma anledning att vara segerrusig över tillvaron.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 010419 – Elisabet Höglund, reporter på SVT. Foto: Pontus Lundahl/TT

I sin blogg berättar nämligen den profilerade nyhetsreportern att familjens kattunge, Ingrid, tvingats till dubbla operationer – inom loppet av sex dagar.

– Just nu ser livet väldigt återigen mörkt ut. Jag fruktar att vi håller på att förlora vår lilla kattunge Ingrid, 6 månader, skriver Höglund om sin kärleksfulla och spralliga, fyrbenta familjemedlem.

Hon förklarar att komplikationer efter kastreringen har tvingat veterinären till akutoperation.

Höglunds tunga år

Elisabet Höglund och maken har haft ett tungt år, då familjens båda två tidigare katter lämnat jordelivet.

– Jag vet inte hur prognosen för Ingrid ser ut men vis av mina och Bosses tidigare tragiska erfarenheter i sommar och höst fruktar jag det värsta, nämligen att Ingrid trots alla tänkbara läkemedel (och dessutom en body på kroppen som hindrar henne från att slicka på operationssåret) kan drabbas av ytterligare komplikationer. Jag är skräckslagen, skriver Elisabeth i sin blogg.

Vad som tycks vara positivt är i alla fall att den fyrbenta familjemedlemmen i skrivande stund äter och dricker bra. Nu hoppas Höglund förstås att allt ska bli bra för kattungen Ingrid, som fått komma hem igen.

– Jag ber till alla högre makter som finns att vi inte ska förlora Ingrid också utan att hennes inflammation ska gå tillbaka, att det inre och det yttre operationssåret ska läka och att hon kan bli helt frisk igen.

Vi tänker på er, Elisabet, och hoppas på det bästa!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar!

Exit mobile version