Oron för Elisabet Höglund – makens skräck efter tuffa tiden: ”Då blir hans liv förstört”

Elisabet Höglund

Elisabet Höglund

För landets äldre är det en tuff tid under coronapandemin.

Och för de som redan har nedsatt immunförsvar, kan det innebära allvarliga konsekvenser om de skulle bli smittade av viruset.

Journalisten och författaren Elisabet Höglund har redan klarat kampen mot cancer, och nu berättar hon om makens stora oro för henne.

Sedan en tid tillbaka ska alla som är äldre än 70 år isolera sig helt, efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Elisabet Höglund. Foto: TV4/Youtube

Den äldre målgruppen är mer utsatt för att drabbas hårt av coronaviruset, och för de som redan har nedsatt immunförsvar är det extra tufft.

Journalisten och författaren Elisabet Höglund är sedan flera år tillbaka friskförklarad efter att ha drabbats av cancer.

”Då blir hans liv förstört”

Men trots att hon idag mår bra, är hon en av många som riskerar att drabbas hårt av coronaviruset, om hon skulle bli sjuk.

– Jag har nedsatt immunförsvar eftersom jag inte har någon mjälte, den blev bortopererad i samband med canceroperationen. Jag vet inte om jag skulle stå emot en allvarlig smitta, och måste vara noga med att skydda mig, säger hon till Expressen.

Detta har gjort att maken Bosse är väldigt orolig för henne, och har tagit på sig ansvaret att sköta alla ärenden utanför hemmet.

– I hög grad är det av omtanke till mig, han vill inte att jag ska bli sjuk och dö – då blir hans liv förstört, säger Elisabet Höglund till tidningen.

LÄS MER: Elisabet Höglund ignorerade råden – nu tvingas hon och maken fly från Spanien: ”Oroliga för oss”

Elisabet Höglund med maken Bosse. Foto: ROGER VIKSTRÖM / TT

Makens ord om Elisabet

Bosse Karlsson berättar att det är självklart för honom att visa hänsyn, hustrun är den mest betydelsefulla personen i hans liv.

– Elisabet är världens vänligaste människa. Efter dryga 20 år är det lika roligt att komma hem på dagen, hon är lika glad varje gång man kommer. Man tror inte att det finns, men det gör det. Det är en dröm, säger han och fortsätter:

– Det är många som inte tror att det är så, hon var väl lite hårdhänt mot folk en gång i tiden i jobbet men hon är ju inte alls sådan. 

Så fint att trots att det är tufft så har ni varandra! Så fint med kärleken. Ta hand om er!

Exit mobile version