Eric Clapton fick Ruth efter otrohetsaffär – när hon sa sanningen om sin far bröt han kontakten

Eric Clapton Ruth

Foto: Evan Agostini/AP/TT, Instagram

Hon kom till efter att Eric Clapton haft en kärleksaffär med Yvonne Kelly och hon hölls hemlig i sex år.

Senare i livet kom pappa Clapton att bryta kontakten med dottern Ruth – på grund av en sak som hon gjorde.

Så är deras relation i dag.

Han är ansedd som en av världens genom tiderna största rock- och bluesgitarrister som skrivit flera hitlåtar som ”Tears in heaven”, ”Layla” och ”Wonderful tonight”.

Eric Claptons, 79, karriär har varit enastående på många plan. Hans privatliv däremot väldigt mycket stökigare.

Läs mer: Harrison Fords äldsta son Benjamin har vuxit upp – som 57-åring är han pappa upp i dagen

Medan han var gift med Beatles-medlemmen George Harrisons ex-fru Pattie Boyd, 80, var han nämligen otrogen med flera kvinnor och fick barn med två av dem.

Eric Clapton. Foto: Evan Agostini/AP/TT

Dottern Ruth, 39, fick han ihop med skivbolagskvinnan Yvonne Kelly 1985, och sonen Conor – som dog som 4-åring då han ramlade ut ur ett fönster från ett höghus i New York – fick han med den italienska modellen Lory Del Santo 1986.

Samtidigt försökte Clapton och Boyd att skaffa barn, men det gick aldrig. De skilde sig 1989, efter flera år av drog- och alkoholmissbruk, våldtäkter och slag.

Hade ingen kontakt på flera år

Dottern Ruth var länge okänd för allmänheten, men hennes identitet avslöjades då hon närvarade på sin halvbrors begravning 1991.

Sedan dess har Ruth och Eric – som även har de tre yngre döttrarna Julie Rose, 23, Ella May, 21, och Sophie Belle, 19, med sin nuvarande fru Melia McEnery, 48 – haft en ganska god relation. I alla fall under hennes uppväxt.

Men 2015 var det någonting som gjorde att pappa Eric bröt kontakten med sin äldsta dotter. Han var nämligen inte alls nöjd att hon hade läckt massor av privata detaljer om honom på sociala medier.

Eric ska ha blivit rasande då Ruth avslöjade att rockikonen kommit utklädd till grodan Kermit på sin 70-årsdag. Han ska då ha brutit kontakten helt med sin dotter.

– Vi har inte längre någon relation, ska Ruth ha sagt enligt Daily Mail.

Resten av familjen fruktade att de båda aldrig mer skulle kunna ses eller prata med varandra.

Ruth Clapton. Foto: Instagram

”Hör alltid av mig till honom”

Sex år senare hade dock allting förändrats. Ungefär samtidigt som Ruth gick ut med nyheten att hon och ex-maken Dean Bartlett, pappa till hennes två barn Isaac Eric Owen och Theodore Ivan, skulle separera berättade hon om den ”nya” relationen med sin egen far.

– Jag har gått igenom en riktigt tuff tid. Jag är på väg att navigera mig igenom en skilsmässa – ett beslut som ingen av oss har tagit lätt på. Allt vi önskar varandra är lycka, även om vi inte kan uppnå det tillsammans, sa hon enligt Daily Mail.

– Jag hör alltid av mig till honom. Han mår riktigt bra, jag är väldigt tacksam för det. Han längtar efter att få komma ut på scenen igen, som alla musiker.

I dag har de åter en fin kontakt, men Ruth är försiktig med att publicera någonting om sin pappa på sociala medier.

Hon har helt enkelt lärt sig en läxa.

Oj oj oj, vilken soppa! Det var väl för väl att de åtminstone är nära varandra i dag. Även då det uppenbarligen varit stökigt tidigare.

Det kan inte vara lätt att leva med en sådan känd person som sin far.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version