Erik Videgård tvingas avsluta samarbetet med Jenny Alversjö
Erik Videgård, Jenny Alversjö

Erik Videgårds nya besked – därför avslutar han samarbetet med Jenny: ”För mycket att göra”

Vi är vana att se Erik Videgård i ”Nyhetsmorgon” när han lagar mat på helgerna. Oftast gästar han programmet när Jenny Alversjö jobbar.

De två har blivit goda vänner även utanför tv-studion, så pass att de har haft ett sidoprojekt tillsammans. Men nu är det slut på det.

– Det tog rätt mycket tid. Det kanske är mest jag som inte har den tiden just nu, säger Videgård till Hänt.

De flesta som någon gång sett på TV4:s ”Nyhetsmorgon” har nog sett kocken och krögaren Erik Videgård, 63, laga mat i studioköket.

Han är en av landets mest kända matlagare och han har alltid många järn i elden. Det är nämligen inte bara tv-jobbet som han ägnar sig åt.

Videgård har ständigt olika föreläsningar, restaurangsamarbeten och kokböcker på gång. Nu har han dessutom varit iväg på en matresa till Filippinerna med flera andra kända matlagare.

Skadade sig på resan

Under resan skadade han sitt huvud. Han berättade om olyckan på Instagram.

Typiskt mig att få ett ånglok i huvudet… Jag är för lång och takbjälkarna för låga helt enkelt. Ompysslad och omplåstrad är allt nu ok och min Filippinerna-resa fortsätter. Ses snart!”, skrev han.

Erik Videgård huvud
Erik Videgårds huvud efter smällen. Foto: Instagram

När Erik gästar ”Nyhetsmorgon” får han allt som oftast sällskap av programledaren Jenny Alversjö, 49.

De två har utvecklat en vänskap genom åren – det ledde till att de startade en gemensam podcast, ”Matresan”, för några år sedan. Nu har de däremot inte spelat in något avsnitt på ett och ett halvt år.

Därför har Erik och Jenny lagt ner podden

Det beror på att de båda helt enkelt har haft för mycket att göra den sista tiden.

– Jag har ju så extremt mycket för mig just nu så jag har inte hunnit och vi la ju ner rätt mycket jobb på den här podden. Vi var i Italien, vi var i New york, vi var liksom runt överallt. Vi var i Åre och Helsingborg, det var liksom tv på podd så att säga fast talat. Det tog rätt mycket tid. Det kanske är mest jag som inte har den tiden just nu, säger han till Hänt.

De tycker båda två att det inte blir bra att hasta ihop någonting, därför har de valt att inte producera något nytt avsnitt på länge. Men om möjligheten skulle dyka upp är i alla fall inte Erik Videgård främmande för att göra comeback.

– Den är på paus! Vi får se om vi tar upp podden igen eller om det blir något annat format, det vore ju trevligt att kanske göra den med bild också om man säger så, säger han till Hänt.

Vad tråkigt att höra att ni inte planerar flera avsnitt.

Lycka till i framtiden, Erik och Jenny. Hoppas få se mer av er i rutan framöver.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev