Erika Persson stoppas av SVT – därför får hon inte följa med mamma Gunilla till Melodifestivalen

På lördag gör Gunilla Persson upp i Melodifestivalens finalkval i Karlstad.

Men den här gången får inte dottern Erika följa med.

På lördag inträffar den femte deltävlingen och finalkvalet i Melodifestivalen.

Tävlingen hålls på Löfbergs Arena i Karlstad och en artist från varje deltävling som inte gått vidare till final får nu möjlighet att knipa en finalplats.

En av de artister som inte ännu fått en finalplats är Gunilla Persson, som tidigare är känd från programmet ”Svenska Hollywoodfruar”. På lördag har hon tillsammans med många andra chansen att gå vidare till finalen i Stockholm.

Hennes låt ”I won’t shake (La la Gunilla)” har blivit poppis på Spotify och har i nuläget över 1,5 miljoner lyssningar.

När Gunilla tävlade i Melodifestivalens tredje deltävling i Växjö så var dottern Erika Persson där som stöd. Både Gunilla och Erika bor vanligtvis i USA och Erika valde att följa med sin mamma till Sverige inför tävlingen.

SVT stoppar Erika

Men under tävlingen på lördag så kommer inte Erika att befinna sig på plats.

– Nej, hon kommer att stanna i Stockholm därför att hon kommer att spela in musik. Hon har ju skrivit egna låtar och de låtarna är on point! Det är så fantastisk musik, vänta tills ni får höra!, säger Gunilla till Hänt.

Men det finns även en annan anledning till varför inte Erika följer med till Karlstad, vilket Erika själv avslöjar för Hänt.

– Jag följer inte med den här gången för att det är typ bara en person som kan komma eller någonting. Men om hon kommer till finalen så kommer jag komma, säger Erika.

Och enligt Melodifestivalens pressansvarig, Anna-Maria Havskogen, får artisterna enbart ha med sig viktiga nyckelpersoner.

”Artisterna har med sig 1-2 personer som är avgörande för hen och bidraget, kan t ex vara stylist och/eller presskontakt/skivbolagsperson.”, skriver hon i ett mejl till Hänt.

VÄXJÖ, SVERIGE 20240218 Gunilla Persson med sin dotter Erika på lördagens efterfest i Konserthuset i Växjö efter deltävling 3 av Melodifestivalen 2024 i Vida Arena. Foto: Johan Nilsson / TT
VÄXJÖ, SVERIGE 20240218 Gunilla Persson med sin dotter Erika på lördagens efterfest i Konserthuset i Växjö efter deltävling 3 av Melodifestivalen 2024 i Vida Arena. Foto: Johan Nilsson / TT

Lycka till i finalkvalet på Lördag Gunilla!

Vem tycker du borde gå vidare till final på lördag? Skriv gärna en kommentar på Facebook!