Eva Rydbergs glädjebesked – efter utdragna kampen mot sjukdomen: ”Livet har kommit tillbaka”

Eva Rydberg

Foto: TT

Förra sommaren drabbades Eva Rydberg av covid-19 – men sedan dess har sviterna från sjukdomen hängt kvar.

Nu berättar hon om känslorna över att äntligen vara tillbaka.

– Jag är så glad och jag har sådan energi och jag känner mig så stark, säger Eva Rydberg till Aftonbladet.

Eva Rydberg, 78, har gjort det mesta – i alla fall inom musik, film och teater. Trots att sångerskan blivit äldre kan man knappast säga att hon har slagit av på takten.

Så sent som i vintras gjorde hon en storartad succé när hon, tillsammans med vapendragaren Ewa Roos, 72, tog sig ann SVT:s Melodifestivalen med låten ”Rena rama ding dong”.

Under sommaren har duon även, till publikens förtjusning, upprätt under både ”Allsång på Skansen” och ”Lotta på Liseberg”. Men mitt bland alla glädjande besked är nog det om Evas hälsa, det absolut viktigaste.

– Jag var ju sjuk förra sommaren, och nu mår jag äntligen bra igen. Jag är så glad och jag har sådan energi och jag känner mig så stark, berättar Eva Rydberg för Aftonbladet.

Foto: Claudio Bresciani / TT

Drabbades av covid-19

Eva drabbades av covid-19 och följderna av sjukdomen blev väldigt långvariga för artisten. Men efter ett år präglat av sjukdom, uteblivna konserter och spelningar – känner sig nu Eva åter stark igen.

– Ja, det var det där covid. Jag har hostat och haft lunginflammationer och det har varit bihålor och jag vet inte allt. Och trötthet som var helt makalös. Och den där hostan har nästan precis tagit slut. Kan du tänka dig så länge den har hållit på? Så nu känns det som att livet har kommit tillbaka till mig, herregud så underbart, säger hon till Aftonbladet.

Foto: Ali Lorestani/TT

Kärleken till maken

En fördel Eva haft i svåra stunder är att hon i många lägen inte varit ensam. Vid sin sida har hon haft ett starkt stöd i form av maken Tony Johansson. Paret har hållit ihop länge och gifte sig redan 1979. Efter 42 år som gifta kan man ana att Eva har ett och annat tips för hur man får relationen att hålla.

– Man måste vara ett team tillsammans, man måste ha kul tillsammans, ha lite samma intressen, man skrattar åt samma saker och njuter av att vara tillsammans. Jag är bara halv när vi inte är tillsammans. Det är kärlek, säger hon till tidningen.

Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX

Vi är så glada att du mår bra igen och ni är så fina tillsammans! Lämna gärna en kärleksfull kommentar på Facebook!

Exit mobile version