”Fairytale of New York”-sångaren Shane MacGowans kamp för sitt liv – nu har hustrun bara en sista önskan för maken

The Pogues-sångaren Shane MacGowan ligger på sjukhus med en inflammation i hjärnan. Hans fru Victoria Mary Clarke har delat med sig av bilder på sångaren när han ser väldigt grå och svag ut – bilder som får stjärnans fans att bli ordentligt oroliga.

Vissa säger att han ligger för döden.

Därför har hans hustru en stor önskan inför julhelgen. Den delar hon med sig av på sociala medier.

I mitten av 1980-talet slog Shane MacGowan, 65, igenom med sitt irländsk-brittiska punkrocksband The Pogues. Bandets helt klart största framgång är den klassiska julsången ”Fairytale of New York” som släpptes 1987, där MacGowan sjunger duett med Kirsty MacColl.

Läs mer: Familjens sista farväl av Lasse Berghagen – framför kistan valde de att göra något speciellt

Låten är Storbritanniens mest spelade julsång under hela 2000-talet och en storfavorit hos många, även hos svenskarna.

Shane MacGowan och frun Victoria Mary Clarke
Shane MacGowan och hans fru Victoria Mary Clarke. Foto: Instagram

Shane MacGowan har inte riktigt kunnat njuta av framgångarna. 1991 sparkades han ut från The Pogue på grund av sitt missbruksproblem – han missbrukade både alkohol och droger.

Har haft otur i livet

Som ett resultat av sitt eländiga leverne har 65-åringen haft problem med sin hälsa i flera år. Han har bland annat brutit sitt bäcken efter att ha ramlat medan han dansade. Han har använt kryckor eller rullstol sedan 2016.

Sångaren har även överlevt andra olyckor tidigare i livet. Bland annat har han ramlat ur en bil och varit med i flertalet slagsmål.

Sedan ett par månader ligger han på intensivvårdsavdelningen eftersom han lider av en inflammation i hjärnan. Det har blivit så illa att hans hjärna har börjat svälla.

Shane MacGowan och hans fru Victoria Mary Clarke, 57, har varit ett par i 36 år men bara gifta i fem år. Hon uppdaterar flitigt om makens hälsotillstånd på sociala medier.

Kärlek är det vackraste och mest kraftfulla vi kan uppleva som människor men kärlek kan också vara smärtsam, särskilt om du är rädd att förlora en person eller något du älskar. Tack till alla läkare och sjuksköterskor och all personal och alla som hälsar på honom. Kärlek och tacksamhet för alla böner och stöd”, skrev Victoria nyligen på Instagram.

Fruns önskan inför julen

För fyra dagar sedan visade hon upp maken på bild igen, skriver The Sun. Då låg han i sin sjukhussäng med en andningsslang i näsan. Ändå log han en aning.

Shane mår mycket bättre i dag”, skriver hon på X (tidigare Twitter).

Shane MacGowan sjukhus
Shane MacGowan i sin sjukhussäng. Foto: X (tidigare Twitter)

Hans mående verkar vara åtminstone lite på uppåtgående.

Frun Victoria Mary Clarke har nu en önskan inför julhelgen som väntar runt hörnet. Hon hoppas nämligen att maken Shane kan komma hem för att fira högtiden hemma i deras hus.

Jag är så tacksam gentemot alla som tillåter honom att komma hem i jul”, skriver hon.

Fansens hälsningar

Många kommenterar bilden på plattformen X.

Positiva tankar för din julönskan”, skriver en person.

Jag hoppas och ber för att Shane ska få komma hem i jul. Hans musik och texter har gett hopp åt så många”, skriver en annan.

Shane MacGowan
Shane MacGowan på sjukhuset. Foto: X (tidigare Twitter)

Kämpa, du är en legend Shane. Vi ska få hem dig till jul och till din födelsedag (25 december). Det kommer för alltid bara att finnas en Shane MacGowan”, skriver en tredje.

Hoppas du snart mår bättre, Shane. Ha en trevlig jul och grattis i förskott på födelsedagen.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev