”Go’kväll”-Beppes nya ord om hälsokampen – därför syns han inte i rutan längre: ”Är inte värt det”

Beppe Starbrink SVT

Foto: SVT

Han har jobbat på SVT i 22 år och med klassikern ”Go’kväll” i hela 17 år. Men just nu syns inte Beppe Starbrink i tv-rutan.

Han är nämligen sjukskriven efter en olycka.

Efter ungefär fyra månader hemma är programledaren riktigt sugen på att göra comeback.

– Om man nu ska ha ett jobb så ska man väl ha ett roligt jobb. Det är fantastiskt att ha ett jobb som man längtar till, säger han till Femina.

Redan i september 2022 råkade den folkkäre och älskade SVT-profilen Beppe Starbrink, 58, ut för en motorcykelolycka. Efter att ha varit borta från sitt jobb som programledare för långköraren ”Go’kväll” ett par månader var han tillbaka i rutan i ungefär ett år.

Sedan var det dessvärre dags för ytterligare en sjukskrivning.

Läs mer: SVT-profilen Beppe Starbrinks okända familjesorg – berättar nu om stödet från hustrun

Även denna gång handlar det om olyckan, som lett till allvarligare komplikationer än först befarat.

Foto: SVT

– Det var ingen dramatisk olycka. Jag var på väg till jobbet när det regnade jättemycket, så jag körde inte fort heller, kanske 40 kilometer i timmen. Jag skulle bromsa för ett rödljus, och råkade bromsa lite för mycket med handbromsen. Så jag for i backen och fick motorcykeln på benet, berättar han för Femina.

Har gjort ett stort val

I dag tvingas den erfarna programledaren, som varit med på ”Go’kväll”-resan i hela 17 år, att rehabträna en hel del för att få ordning på benet igen. Han rör sig mycket i hemmet och försöker att läsa böcker, lyssna på poddar, titta på tv-serier, ringa kompisar och lösa korsord.

Dessutom har han haft tid att grunna på ett avgörande beslut för framtiden. Han har nämligen bestämt sig för att ställa bort motorcykeln för gott.

– Skadan på mitt ben blev värre av att jag redan hade en höftprotes. Min kirurg tyckte inte jag skulle åka mer motorcykeln, en tredje olycka och det är oklart om det går att fixa. Så jag tänker inte åka mer, det är det inte värt, säger han.

Beppes hälsning till tittarna

Det råder alltså inga som helst tvivel på att Beppe är sugen på att komma tillbaka till SVT-redaktionen igen. Efter snart fyra månader hemma i huset på Sofiehem i Umeå känner han en stor saknad efter allt.

Och han är verkligen saknad av tv-publiken också.

Farah Abadi och Beppe Starbrink i ”Go’kväll Sverige”. Foto: Tomas Olsson/SVT

Femina frågar om han har någon hälsning till alla som sitter där hemma och längtar efter att se Beppe i rutan igen. Här är hans ord:

– Att jag saknar dem också. Jag saknar jättemycket att vara på “Go’kväll”. Om man nu ska ha ett jobb så ska man väl ha ett roligt jobb. Det är fantastiskt att ha ett jobb som man längtar till, avslutar han.

Underbara Beppe. Vi är så många som verkligen saknar dig i tv-rutan och som hoppas att du snart kan vara tillbaka – starkare än någonsin.

En stor styrkekram till dig!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version